תחקיר "הארץ" על התרעה לכאורה מאיחוד האמירויות לראש הממשלה בנימין נתניהו לפני טבח ה-7 באוקטובר ממשיך להכות גלים בתקשורת הישראלית והעולמית. לאחר שגורמים בישראל הכחישו חלקים מהתחקיר על שיחות שקיבלו מבכירים באמירויות, לפי דיווח חדש שפורסם הערב (ד') בכאן 11, נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד סיפר למספר גורמים על השיחה עם נתניהו שבה התריע על "פיצוץ" שעלול לקרות מול הפלסטינים. בין הגורמים שבן זאיד דיבר איתם היה ראש ה-CIA ביל בארנס.

לפי הדיווח, לא ברור בדיוק מתי התרחשה השיחה, וככל הנראה היה מדובר על התרעה כללית, ולא בעקבות איום קונקרטי. נתניהו וגורמים בכירים נוספים חוזרים על טענותיהם ומכחישים שהתקיימה שיחה בנושא ביטחוני. בליכוד אף דורשים לפתוח בחקירה פלילית נגד העיתונאים שלומי אלדר ורות יובל מ"הארץ", בטענה לחשד להתערבות גורמים זרים במערכת הבחירות בישראל.

דרמר: "זה בעצם בדיה - פשוט סיפור מומצא"

גם השר לשעבר, רון דרמר, מכחיש את עצם השיחה, והערב בוועידת MEAD בוושינגטון אמר: "אז אני לא יודע מאיפה הם הביאו את הסיפור הזה. אני חושב שהאמירתים היו ברורים שזה לא קרה. אנחנו ברורים שזה לא קרה. אז זה בעצם בדיה. פשוט סיפור מומצא".

השר דרמר, ארכיון, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

גם הרצוג מכחיש

גם נשיא המדינה יצחק הרצוג הכחיש כי ידע על התרעה כזו. מבית הנשיא נמסר כי שיחותיו עם בן זאיד בחודשים שקדמו ל-7 באוקטובר לא עסקו בעניינים ביטחוניים, בחמאס או בסינוואר, וכי הרצוג "לא הכיר את ההתרעה הנטענת". במקביל, דיווחים מארה"ב העלו כי גורמים בממשל ביידן לא הכירו התרעה קונקרטית מאיחוד האמירויות על מתקפה גדולה של חמאס.

בכיר פלסטיני עומד מאחורי המהלך

בליכוד מעלים כעת גם שאלות בנוגע לקשרים אפשריים בין גורמים פוליטיים בישראל לבין גורמים באיחוד האמירויות. בין היתר, במפלגה מצביעים על ביקור שקיים יאיר גולן באבו דאבי ביוני האחרון, ביקור שלא פורסם מראש ובמהלכו קיים פגישות מדיניות עם גורמים באמירויות. עם זאת, נכון לעכשיו לא פורסמו ראיות הקושרות את הביקור לפרסום ב"הארץ".

הטענות שהועלו מצד הליכוד כוללות גם טענה שלפיה מוחמד דחלאן, הבכיר הפלסטיני המתגורר באמירויות, עומד מאחורי המהלך, וכן טענות בדבר קשרים כספיים בין שלומי אלדר לגורמים פוליטיים. בשלב זה מדובר בטענות פוליטיות שלא הוצגו להן ראיות פומביות שמאפשרות לקבוע כי הן נכונות. בליכוד, מנגד, דורשים לבדוק את כלל הקשרים והמעורבים ולברר האם נעשה ניסיון להשפיע על מערכת הבחירות באמצעות מידע כוזב או גורמים זרים.