החקירה בפרשת צנצנות פרינוק החשודות כמורעלות העלתה כי החשוד יאן שמלא נהג לקחת את המוצרים מסניפי "זול ובגדול" בירושלים, להחדיר לתוכם חומרי הרדמה ולאחר מכן להשיב אותם אל המדפים - כך לפי דיווח של "כאן חדשות".
לקח את המוצרים, החדיר לתוכם חומר הרדמה - והשיב אותם למדפי הסופר
לפי המידע שבידי המשטרה, פעולותיו תועדו. הסיבה שבגינה פעל כך עדיין אינה ידועה לחוקרים. היום צפויה המשטרה להגיש הצהרת תובע לבית משפט השלום בירושלים, לקראת הגשת כתב אישום נגדו בימים הקרובים.
שמלא, תושב הדרום בשנות ה-40 לחייו, נעצר בשבוע שעבר בעקבות התפתחות בחקירה. שמו הותר לפרסום לפני כשבוע. החשדות נגדו כוללים הרעלה מכוונת של מזון המיועד לתינוקות ולפעוטות, שימוש ברעל במטרה לסכן חיים, גניבה וטיפול רשלני בתרופות.
במהלך הדיון בבקשה להאריך את מעצרו התייחס בית המשפט גם לרקע הפסיכיאטרי של החשוד. סנגורו טען כי שמלא מתמודד עם הפרעה דו קוטבית. המשטרה מסרה כי בסמוך למעצרו הוא נשלח לבדיקה בבית החולים הפסיכיאטרי "איתנים", ושם נקבע כי הוא כשיר למעצר.