שיבושים נרחבים נרשמו הערב (ה') בכמה משירותי הבינה המלאכותית המרכזיים בעולם, בהם ChatGPT של OpenAI, גם Claude של Anthropic ו-Grok של xAI. משתמשים ממדינות שונות דיווחו על בעיות בגישה לשירותים ועל תקלות במהלך השימוש בהם. ב-ChatGPT הורגשו השיבושים הן בגרסת האתר והן באפליקציות למחשב ולטלפון, ובמקביל התקבלו דיווחים דומים גם ממשתמשי Codex.

שיעורי שגיאה מוגברים במספר מהמודלים

גם אצל Anthropic נרשמו תקלות. בעמוד הסטטוס הרשמי של החברה צוין כי נרשמו שיעורי שגיאה מוגברים במספר מהמודלים של Claude. מוקדם יותר היום דווחה תקלה גם ב-Claude Sonnet 5, אך היא תוקנה בהמשך. בכך הצטרף השירות לשורה של פלטפורמות בינה מלאכותית שהתמודדו במהלך היום עם קשיי שימוש.

במקביל, משתמשים דיווחו על קשיים גם בשימוש ב-Gemini של גוגל. בשלב זה לא ברור אם התקלה בשירות של גוגל קשורה לבעיות שנרשמו בפלטפורמות האחרות. גם OpenAI דיווחה מוקדם יותר היום על תקלה רשמית ב-ChatGPT Work Mode, שבה נרשם שיעור גבוה של שגיאות.

לפי הודעת OpenAI, התקלה ב-ChatGPT Work Mode נפתרה בתוך דקות. במקביל, בעמוד הסטטוס של Anthropic המשיכו להופיע דיווחים על שיעורי שגיאה מוגברים במספר ממודלי Claude. התקלות בשירותים השונים מגיעות לאחר שמשתמשים בכמה מדינות דיווחו לאורך היום על קשיי גישה ושיבושים בפלטפורמות הבינה המלאכותית.