מי שמתכנן לטוס לתאילנד בתקופה הקרובה צריך לשים לב לשינוי משמעותי בתנאי הכניסה למדינה. החל מ־15 בספטמבר 2026, ישראלים המחזיקים בדרכון ישראלי יוכלו להיכנס לתאילנד לצורכי תיירות ללא ויזה, אך השהייה המותרת תוגבל ל־30 יום בלבד. עד כה נהנו ישראלים מפטור מוויזה שאפשר שהייה של עד 60 יום. השינוי החדש קובע כי תקופת הפטור תקוצר בחצי, והוא צפוי להשפיע על ישראלים רבים שנוהגים לצאת לחופשות ממושכות במדינה.
זה מה שחשוב לדעת
התקנות החדשות פורסמו אתמול (ב') ברשומות הממשלתיות הרשמיות של תאילנד, לאחר שהממשלה התאילנדית החליטה מוקדם יותר השנה לצמצם את תקופת השהייה במסגרת הפטור מוויזה.
ישראל מופיעה ברשימת המדינות שאזרחיהן ממשיכים ליהנות מפטור מוויזה, אך מעתה מדובר ב־30 ימי שהייה. ברשימה נמצאות גם מדינות רבות נוספות, בהן ארצות הברית, בריטניה, קנדה, אוסטרליה, יפן, הודו ומדינות רבות באירופה.
רוצים להישאר יותר מ־30 יום? יש אפשרות
ישראלים שייכנסו לתאילנד עד 14 בספטמבר יוכלו עדיין לקבל אישור שהייה של עד 60 יום, בהתאם להסדר הנוכחי. מי שכבר נמצא בתאילנד לא ייפגע מהשינוי באופן רטרואקטיבי ויוכל להישאר עד למועד שאושר לו בעת הכניסה.
גם לאחר כניסת התקנות לתוקף, ישראלים שירצו להאריך את החופשה לא בהכרח יידרשו לעזוב את תאילנד לאחר חודש. ניתן יהיה להגיש בקשה להארכה חד-פעמית של עד 30 ימים נוספים מול רשויות ההגירה. עם זאת, ההארכה אינה אוטומטית והיא נתונה לשיקול דעתם של פקידי ההגירה. מי שמתכנן מראש שהייה ארוכה יותר עשוי להעדיף להוציא אשרת תייר מתאימה עוד לפני היציאה מהארץ.
הגבלה בכניסות דרך היבשה
התקנות החדשות כוללות גם הגבלה על שימוש בפטור מוויזה בכניסות לתאילנד דרך מעברי גבול יבשתיים. תיירים המשתמשים בפטור יוכלו בדרך כלל להיכנס בדרך זו עד פעמיים בשנה קלנדרית. ההגבלה אינה חלה באותה צורה על כניסות דרך נמלי התעופה, אך הרשויות התאילנדיות צפויות להמשיך ולהדק את הבדיקות כלפי תיירים שמבצעים יציאות וכניסות חוזרות למדינה במטרה להאריך את שהותם.
בתאילנד מסבירים כי המהלך נועד לצמצם ניצול לרעה של הפטור מוויזה, בין היתר לצורך עבודה בלתי חוקית, שהייה ממושכת במסווה של תיירות ופעילות פלילית. השינוי אינו מכוון באופן ספציפי נגד ישראלים.