העיתונאי אבישי גרינצייג מתח היום (ב') ביקורת חריפה על הקמפיין הציבורי סביב אבטחתו של יו"ר מפלגת "ישר", גדי איזנקוט. בפוסט שפרסם ברשת X, על רקע החלטת השב"כ לאשר למאבטחיו של איזנקוט לשאת נשק ולהעניק לו מעטפת מודיעינית, טען גרינצייג כי מדובר ב"ספין פוליטי" שמקורו במטה הבחירות של איזנקוט.
לדבריו, "אין גבול לספינים סביב אבטחת השב"כ לגדי איזנקוט", והוסיף כי על פי החוק השב"כ אינו מאבטח מועמדים לראשות הממשלה. "אין בכלל דבר כזה 'מועמד לראשות הממשלה' מאז שבוטלה הבחירה הישירה", כתב גרינצייג. "האמירה שהשב"כ צריך לאבטח דווקא את איזנקוט היא ספין מארץ הספינים, שנועד לשרת את איזנקוט".
"המטרה היא לבסס את איזנקוט כמועמד המוביל"
לטענת גרינצייג, מטרת הקמפיין אינה רק ביקורת על ראש השב"כ דוד זיני או על ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלא גם מהלך פוליטי בתוך גוש המרכז-שמאל. לדבריו, "המטרה היא שכמה שיותר ידברו על איזנקוט, וכמה שפחות על בנט, לפיד, ליברמן ויאיר גולן. המטרה היא שיתקבע ציבורית שאיזנקוט הוא המועמד המוביל לראשות הממשלה". בנוסף, הוא תהה כיצד אמור השב"כ להכריע מי זכאי לאבטחה: "על סמך איזה קריטריון? סקר מנדטים? ממוצע סקרים? ומה קורה אם מועמד אחר מתחזק?"
גרינצייג הזכיר כי גם בבחירות שבהן התמודד בני גנץ בראש מפלגת כחול לבן לא הוצמדה לו אבטחה של השב"כ. "חוץ מספין דלוח של היחצ"ן אבי בניהו, אף אחד לא קנה את הספין הזה", כתב. עוד מתח ביקורת על פרסומים תקשורתיים שקשרו בין איומים על איזנקוט לבין סוגיית האבטחה, וטען כי אחד האיומים שפורסם הגיע מחשבון טורקי מזויף שנועד, לדבריו, לזרוע פילוג.
הרקע: אישור נשק למאבטחים - אך לא אבטחת שב"כ
כזכור, הדברים מגיעים לאחר שמוקדם יותר היום הוחלט כי מאבטחיו האישיים של איזנקוט יורשו לשאת נשק במהלך הקמפיין. בנוסף, יקבל מטהו מעטפת מודיעינית מהשב"כ וקו ישיר לחמ"ל השירות.
עם זאת, השב"כ הותיר על כנה את החלטתו שלא להצמיד לאיזנקוט אבטחה מטעם יחידה 730, היחידה הממלכתית לאבטחת אישים, למרות בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוודא כי הוא מאובטח "ברמה נאותה, על פי הצורך".