הכאוס בנתב"ג: ארקיע הודיעה על עצירת טיסות לאירופה

העומסים החריגים בנתב"ג נותנים את אותותיהם: ארקיע מעדכנת כי מספר טיסות בינלאומיות מתעכבות, בעוד טיסות אחרות צפויות לצאת. בחברה מבטיחים לעדכן את הנוסעים בהתאם להתפתחויות

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/08/26 14:24 ז באלול התשפו

הכאוס בנתב"ג: ארקיע הודיעה על עצירת טיסות לאירופה
מטוס ארקיע, צילום: פלאש 90

בעיצומם של השיבושים בנתב"ג, ארקיע מפרסמת היום (ה') עדכון לנוסעים ומפרטת את מצב טיסותיה. לפי החברה, מספר טיסות בינלאומיות נמצאות בהשהיה, בעוד טיסות אחרות צפויות לצאת בהתאם להתפתחויות בשדה.

פועלים לצמצום הפגיעה

בין הטיסות שנמצאות בהשהיה ניתן למנות את טיסות ברצלונה 271/272, קורפו 053, אתונה 1213, פריז 1749, טביליסי 1417, רומא 1335, בטומי 419 ופאפוס 151. במקביל, מספר טיסות צפויות לצאת. טיסת פראג 281 נמצאת בתהליך צ'ק-אין, ואילו טיסות אילת 815 וטיווט 367 צפויות לצאת. לגבי טיסת טירנה 411, בחברה ממתינים לעדכון נוסף.

נתב"ג, ארכיון
נתב"ג, ארכיון, צילום: Gili Yaari/Flash90

בארקיע מסרו כי צוותי החברה פועלים לצמצום הפגיעה בנוסעים ולהוצאת הטיסות "מיד עם התאפשרות חידוש הפעילות הסדירה בנתב"ג". בחברה ממליצים לנוסעים להתעדכן באתר החברה, ברשתות החברתיות ובאמצעי התקשורת.

נתב"ג נסגר ב 14:00

השיבושים מגיעים על רקע העומסים החריגים בנתב"ג. רשות שדות התעופה הודיעה כי החל מהשעה 14:00 הפעילות האווירית מופחתת, עד לעצירה מלאה של הנחיתות, בעוד ההמראות יוצאות בהדרגה ובהתאם ללוח טיסות מעודכן.

ברשות שדות התעופה האשימו את ועד העובדים בשיבושים, אולם באיגוד עובדי התחבורה טענו מנגד כי לא ניתנה הנחיה לעצירת העבודה וכי מקור המשבר הוא במצוקת כוח אדם ובהיעדר היערכות מספקת לעומסי הקיץ. בתוך כך, הנוסעים מתבקשים לבדוק את סטטוס הטיסה שלהם מול חברת התעופה לפני היציאה לשדה.