איזנקוט באולטימטום לסמוטריץ': "עד 16 בצהריים"

מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט דורשת מיו"ר הציונות הדתית להסיר סרטון תעמולה שלטענתה עושה שימוש אסור בילדים. במפלגה טוענים גם כי הסרטון היה צריך להיות מסומן כ-AI: "מי שמעודד השתמטות ומכביד על המילואימניקים, לא יכול להציג עצמו כמייצג ערכי הציונות הדתית"

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/08/26 12:27 ז באלול התשפו

איזנקוט באולטימטום לסמוטריץ': "עד 16 בצהריים"
איזנקוט וסמוטריץ', צילום: פלאש90 וקנבה

עימות פוליטי חדש בין מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט לבין יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ': המפלגה שלחה היום (ה') מכתב התראה לסמוטריץ' ולמפלגתו, בדרישה להסיר עד השעה 16:00 סרטון תעמולה שפורסם בחשבון ה-X של שר האוצר תחת הכותרת "מחזירים את המילואימניקים הביתה".

לטענת ישר!, הסרטון עושה שימוש בילדים לצורכי תעמולה, בניגוד לחוק. במכתב ההתראה נדרשו סמוטריץ' ומפלגתו להסיר את הסרטון עד היום בשעה 16:00, כאשר במפלגה מבהירים כי מדובר ב"פנייה מוקדמת" לפני נקיטת צעדים נוספים.

"לא יכול להציג עצמו כציונות דתית"

אלא שבמפלגת ישר! לא הסתפקו בטענה המשפטית. במכתב נטען כי הסרטון היה צריך להיות מסומן גם כ-AI, זאת בשל הפער, לטענתם, בין המסר המוצג בו לבין התנהלותו של סמוטריץ'. במפלגה טוענים כי השר לא פעל להורדת הנטל מהמילואימניקים ואף קידם מדיניות שלטענתם מעודדת השתמטות חרדית - דבר שהגביר את הנטל על המשרתים.

בישר! תקפו את סמוטריץ' בחריפות וטענו כי "הציונות הדתית האמיתית מאמינה ופועלת לאור ערכי השירות והשותפות בנטל והסיפור הישראלי". עוד נכתב: "מי שמעודד השתמטות ומכביד על המילואימניקים, לא יכול להציג את עצמו כמייצג את ערכי הציונות הדתית".