"הוא ביקש עזרה": התפתחות דרמטית בחקירת רצח אלדר דיין

שני צעירים מפתח תקווה נעצרו בחשד למעורבות ברצח אלדר דיין, לאחר שנחקרו בעבר בפרשה. במקביל, המשטרה מנהלת מצוד אחר חשוד שלישי שנעלם מביתו ואינו משיב לטלפונים

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/08/26 08:14 ה באלול התשפו

"הוא ביקש עזרה": התפתחות דרמטית בחקירת רצח אלדר דיין
אלדר דיין, החקירה ממשיכה, צילום: דוברות המשטרה

התפתחות משמעותית בחקירת רצח אלדר דיין: המשטרה עצרה אתמול (ב') שני צעירים תושבי פתח תקווה, שנחקרו בעבר בפרשה בעקבות קטטה שאירעה לפני היעלמותו של דיין. השניים שוחררו אז בתום חקירתם בתחנת המשטרה בעיר, אך בעקבות התפתחות בחקירה פשטו הבוקר שוטרי היחידה המרחבית שרון על בתיהם, עצרו אותם והחלו לחקור אותם בחשד למעורבות ברצח.

המשטרה מחפשת אחר חשוד שלישי

במהלך החקירה מסר אחד החשודים את גרסתו, ולפיה לא היה מעורב בתקיפה של דיין: "לא הכיתי את דיין, פגשתי אותו. הוא ביקש ממני לעזור לחפש את החברים שלו ואין לי מושג איך אתם קושרים אותי לרצח". החוקרים החרימו את הטלפון שלו, ובכוונת המשטרה להביא אותו ואת החשוד הנוסף לבית משפט השלום בפתח תקווה, שם תבקש להאריך את מעצרם.

במקביל למעצרים, המשטרה מנהלת חיפושים אחר אדם נוסף החשוד במעורבות בפרשה. גורם המעורה בחקירה מסר לחדשות 12 כי המשטרה נמצאת במצוד אחר חשוד שלישי, שלפי החשד "ירד למחתרת". אותו חשוד, שעל פי המשטרה מיוחסת לו מעורבות ברצח, נעלם מכתובת מגוריו ואינו משיב לשיחות טלפון.

עורך דינו של אחד העצורים, שי רודה, מסר בעקבות המעצר: "מרשי מכחיש את החשד לרצח. משתף פעולה באופן מלא. נותן גרסה. הוא גם סיפק את הטלפון שלו ליחידה החוקרת". במקביל, שני חבריו הטובים של דיין, מקסים ברוורמן ועמרי פרץ, שנעצרו אף הם במסגרת חקירת הרצח, צפויים להתייצב בפני שופט ביום רביעי הקרוב.

המשטרה ממשיכה לבחון את הקשר בין החשודים השונים בפרשה. אם ההתפתחות האחרונה תוביל לחיזוק החשדות נגד העצורים הנוספים, היא עשויה להשפיע גם על הדיון בעניינם של ברוורמן ופרץ ועל המשך מעצרם.