בעקבות שרשרת אירועים חריגים בחוות התנינים בפצאל, פרקליטות המדינה הגישה תביעה של למעלה ממיליון שקלים נגד מפעילי החווה. האירוע המרכזי שהוביל לפתיחת ההליך המשפטי החל בשנת 2011 עם בריחת עשרות תנינים מחוות התנינים בפצאל. לאורך כ-14 שנים התעלמה החברה המפעילה מדרישות בטיחות, אזהרות ושימועים מצד רשויות המדינה, והמשיכה להפעיל את המקום תוך יצירת סיכון מתמשך שהוביל לבריחות חוזרות של תנינים.
בגלל הסכנה: הוחלט להמית את 270 תניני היאור בחווה
במקביל, חוות דעת וטרינרית חשפה תנאי החזקה קשים שעלו לכדי התעללות, במסגרתם סבלו התנינים מפציעות חמורות ומכריתת איברים כתוצאה ממלחמות שליטה וקניבליזם שנגרמו בשל ההזנחה.
בשל סירובם של מפעילי החווה לתקן את הליקויים והסכנה הגוברת לציבור, נאלצו המנהל האזרחי, משטרת ישראל ורשות הטבע והגנים להיכנס בנעלי החברה ולפעול בעצמם. הרשויות ביצעו על חשבונן עבודות גידור, אבטחה ופיקוח נרחבות, ולבסוף החליטו להמית 270 תניני יאור לאחר שנבדקו כל החלופות ונמצא כי זהו הצעד ההכרחי היחיד למניעת סכנה מיידית וממשית לחיי אדם.
כזכור, בשנה שעברה התקבלה ההחלטה להמית את התנינים בירי, החלטה שעוררה סערה. במתפ"ש הגיבו לצעד החריג והסבירו כי המהלך היה נחוץ בשל הסכנה המיידית: "לאחר שורת צעדים שקידמו במנהל האזרחי בשיתוף רשות הטבע והגנים לטובת מציאת פתרונות לחוות התנינים בפצאל, ובתום שורת דיונים מקצועיים שהתקיימו עם מומחים וטרינרים, הוחלט כי לאור סיכון החיים הממשי לתושבי המרחב, יש לטפל בסיכון באופן מיידי באמצעות כילוי הפרטים בחווה בתיאום וטרינרי מלא".