אסון כבד נמנע בעקבות תושייתן של מוקדנית ומתנדבת באגף התנועה, לאחר שנהגת איבדה את הבלמים ולא הצליחה לעצור את האוטו. בשיחה עם המשטרה שנחשפה היום (ב') נשמעת המתנדבת, שהינה מומחית תעבורה, מסבירה לנהגת בצעדים פשוטים מה עליה לעשות, ובכך מנעה תאונה שיכלה להיגמר רע.

השיחה נפתחת בקריאה מבוהלת של הנהגת: "אני עברתי באדום עכשיו, כמעט נכנסו בי. הוא נוסע לאט, אבל הוא עדיין נוסע". המוקדנית בקור רוח השיבה לה: "אוקיי, תרגעי קודם כל, שתי ידיים על ההגה. רק שנייה, אני מעלה מומחה תעבורה על הקו. אל תנתקי לי בבקשה".

"תנשמי אוויר, תראי שאת יכולה לצאת מהאוטו"

מומחית התעבורה שעלתה על הקו הדריכה את הנהגת בצעדים פשוטים: "תלחצי על הכפתור של ההנדברקס ותרימי את הידית לאט. לאט, לאט, יופי. הכל יהיה בסדר. תרימי עוד טיפה, תרימי יותר חזק. לא במכה אחת, ושהאצבע תלחץ על הכפתור כל הזמן". לאחר שהנהגת אמרה כי הרכב עדיין לא עוצר אלא רק מאט, המשיכה המומחית להנחות אותה צעד אחר צעד.

כאשר הנהגת התקרבה לרמזור אדום, אמרה המומחית: "תמשכי את הידית יותר חזק, כדי שהאוטו יעצור לפני הרמזור", והנהגת מצידה, למרות הפאניקה, הקשיבה להוראות עד לעצירת הרכב. לאחר שהצליחה, אמרה המומחית: "שימי בפארקינג, תשאירי את הבלם יד לחוץ ותשאירי את הארבע ווינקרים דולקים, תנשמי אוויר, תראי שאת יכולה לצאת מהאוטו בצורה בטוחה. תצאי בזהירות מהאוטו", וכך נמנע האסון.