חבר הכנסת מהליכוד, אביחי בוארון, שלח היום (א') מכתב לחברי הכנסת דן אילוז ויולי אדלשטיין, שהודיעו לאחרונה כי הם יעזבו את הליכוד ולא יתמודדו במסגרתה בבחירות הקרובות. על פי המכתב של בוארון, על אילוז ואדלשטיין לפרוש מהכנסת בתוך 24 שעות, או שהוא יקדם הליך של הכרזה עליהם כ"פורשים".

משמעות דרמטית לח"כים הפורשים

במכתבו הוא רשם: "הם פועלים בצורה לא מוסרית. התרגלנו לראות ח"כים שנעים מכאן לשם, אבל התופעה הזו לא אתית בלשון המעטה. הרי דן אילוז לא היה נכנס לכנסת לעולם אם לא חברי הליכוד שנתנו לו את המנדט לייצג אותם במשבצת עולה חדש ברשימת הליכוד ואם לא בוחרי הליכוד ששלחו אותו לכנסת. וכנ"ל יולי אדלשטיין, שנבחר בקולות הליכוד להוביל אג'נדה ולהיות נאמן לתנועה ולדין התנועה".

עוד הוא הוסיף: "אדם יכול לשנות דעתו ולחבור למפלגה פוליטית שלא צמח בה ולהתחיל דרך פוליטית חדשה, אבל לעשות שיפט פוליטי תוך שהוא סוחר בקולות בוחריו ובמנדט שניתן לו על ידי בוחרי ליכוד זה לא תקין. זה מכוער. זו מעילה באמון הציבור שבחר בך. ‏זה נכון לגבי דן אילוז וזה נכון לגבי יולי אדלשטיין. שניהם היו חייבים לפרוש לאלתר ברגע שהודיעו על עזיבת הליכוד. כל עוד שהם לא עושים זאת הם מועלים בתפקידם".

למהלך כזה השלכות דרמטיות על שני הח"כים. חבר כנסת יחיד שסיעתו מכריזה עליו כפורש, לא יוכל לכהן בכנסת הנוכחית כשר או כסגן שר. בנוסף, לא תתאפשר לו הקמת סיעה חדשה או הצטרפות לסיעה אחרת במהלך כהונת הכנסת הנוכחית, וגם לא להצטרף למפלגה קיימת לקראת הבחירות הבאות. משמעות הדבר, אם יקרה, הוא שח"כ אילוז לא יוכל להתמודד בבחירות הבאות בישראל ביתנו, כפי שהכריז בשבוע שעבר.

בתגובה למכתב הגיב ח"כ אילוז: "בוארון כנראה נמצא במצב קשה בפריימריז וזקוק לתשומת לב ציבורית בכל מחיר. כפי שכבר הודיע מראש, ח"כ אילוז מתכוון לפרוש מהכנסת לאחר סיום קיפול לשכתו, מחר או ביום שלישי. זאת למרות שהוא ייצג את ערכי הליכוד המוצהרים יותר מכולם בקדנציה הזאת".