נהג חברת סופרבוס, מ, הותקף אמש (שבת) בלילה בירושלים, בזמן שנהג באוטובוס החברה. האירוע התרחש בצומת אשכול רמות, כאשר עצר ברמזור אדום ולפתע - מספר צעירים החלו להכות בחוזקה בדפנות האוטובוס. לאחר שפתח את חלון הנהג, ספג מכות בפניו ואיבד את הכרתו לזמן קצר.

"רק התחלתי משמרת, פתאום אני שומע מכות עזות"

כתוצאה מהתקיפה נגרמו לנהג פגיעות קשות, ובהן אובדן ארבע שיניים וחבלות באזור הפנים. הנהג סיפר: "רק התחלתי משמרת, ופתאום אני שומע מכות עזות בצד האוטובוס. פתחתי את החלון - וחטפתי מכות אדירות. לא הייתי בהכרה אולי 2 דקות. כשהתאוששתי הרגשתי דם בפה. מסביב - קללות וצעקות ופרצופים מלאי שנאה. על מה? אני לא יודע".

לדבריו, לאחר שחזר לעצמו ניסה להתרחק מהמקום, אך מצבו עדיין היה מעורער. "נבהלתי ועברתי את הצומת, אבל עדיין לא הייתי כנראה בהכרה מלאה והרגשתי שאני מאבד שליטה", שחזר את רגעי התקיפה. "במזל הצלחתי להחנות את האוטובוס. לא רוצה לחשוב מה יכול היה לקרות אם היו נוסעים על האוטובוס".

הנהג סיפר כי גם לאחר שהתאושש המשיכו הצעירים לקלל ולאיים עליו, והוא פעל כדי להימלט מהמקום. "רק רציתי לברוח בכל דרך, בכל מחיר, כי הם איימו עליי וקיללו אותי", אמר. לאחר מכן פנה לקבלת טיפול רפואי והגיש תלונה במשטרה, שפתחה בחקירת נסיבות האירוע.

בעקבות התקיפה התייחס איתי כהן, ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים, למקרה והתריע מפני הסכנה לעובדי התחבורה הציבורית: "גבול נוסף נחצה באלימות כלפי עובדי התחבורה הציבורית ורק תושיית הנהג מנעה אסון. מה היה קורה אילו לאחר ניסיון הלינץ' הזה הוא היה פוגע ברכב פרטי?! אנו מברכים על פעילותה של יחידת האבטחה הרכובה בירושלים, אך לא ייתכן שרק שלושה מאבטחים רכובים ייתנו מענה לאלימות באוטובוסים".

מחברת סופרבוס נמסר כי היא מגנה את התקיפה ופועלת מול גורמי האכיפה:"חברת סופרבוס רואה בחומרה רבה את התקיפה אמש בירושלים ומגנה בתוקף כל גילוי אלימות כלפי עובדי התחבורה הציבורית. החברה משתפת פעולה באופן מלא עם משטרת ישראל וגורמי האכיפה, על מנת להביא ללכידת התוקפים ולמיצוי הדין עמם במהרה". עוד נמסר: "נציגי החברה מלווים את הנהג ברגישות וברציפות החל מרגע התקיפה, וימשיכו לתמוך בו ובמשפחתו עד להחלמתו המלאה. סופרבוס תמשיך לעשות כל שביכולתה כדי להבטיח את ביטחונם ושלומם של הנהגים והנוסעים".