עיריית תל אביב מבהירה - לא פותחים חוף נפרד חדש

עיריית תל אביב הבהירה כי לא יוקם חוף נפרד חדש בחוף הצוק, והסבירה כי החוף הנפרד הקיים יעבור למיקום אחר בצפון העיר במסגרת שינוי מתוכנן

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/07/26 19:10 יג באב התשפו | עודכן בתאריך 27/07/26 19:42

עיריית תל אביב מבהירה - לא פותחים חוף נפרד חדש
חוף נפרד, צילום: shutterstock

הרשת סערה בימים האחרונים בעקבות שמועות על חוף נפרד חדש שיוקם בחופי העיר תל אביב. כיום, קיים חוף נפרד בחוף נורדאו, אך על פי השמועות, חוף נפרד נוסף יוקם בחוף הצוק. הדבר עורר סערה של ממש ברשתות, כאשר רבים מתושבי תל אביב התנגדו למהלך, עד כדי פתיחת עצומה והתארגנות להפגנה כנגד ההחלטה.

"רצינו לעשות קצת סדר כי יש לא מעט מידע מוטעה בנושא"

היום (ב') הוציאו מעיריית תל אביב הודעת הבהרה בנושא: "רצינו לעשות קצת סדר כי יש לא מעט מידע מוטעה בנושא. השורה התחתונה: העירייה לא מקימה חוף נפרד חדש בחוף הצוק" כתבו בפוסט שפורסם ברשתות החברתיות שלהם.

"החוף הנפרד בתל אביב קיים מזה עשרות שנים במרכז העיר, בצמוד לחוף מציצים (בסוף שדרות נורדאו)" כתבו. "במסגרת המהלך המתוכנן חוף זה לא יהיה מיועד יותר עבור האוכלוסייה הדתית וייפתח לציבור הרחב. חוף הדתיים יעבור למיקום חדש בגבולה הצפוני של העיר, ברצועת חוף שכרגע אינה מוסדרת, ובצמוד לחוף נפרד נוסף שכבר פועל כיום בהרצליה".

"כלומר, לא מדובר בחוף נפרד נוסף לקיים (יישאר רק חוף נפרד אחד בעיר!), ולא מדובר על שינוי כלשהו בחוף הצוק - שיישאר פתוח לקהל הרחב. כל מי שאומר אחרת טועה ומטעה" הדגישו בעירייה בהודעתם.

"בזכות המהלך המתוכנן הזה, רצועת החוף הסגורה במרכז העיר - היכן שהחוף הנפרד הנוכחי - תפתח לציבור הרחב, קיר ההפרדה יבוטל וייווצר רצף בטיילת. במקביל, יישמר המענה למי שמבקשים רחצה נפרדת. חשוב להבין שקיומו של חוף נפרד אחד בעיר הוא חובה על פי החוק להסדרת מקומות רחצה. אנחנו מאחלים לכל תושבי העיר, ללא קשר לאמונתם, קיץ כיפי (וסובלני) על רצועת החוף הכי יפה בעולם".