ארה"ב ואיראן הגיעו להבנות על מזכר הבנות שיכלול תקופה של 60 יום להארכת הפסקת האש, לצד פתיחת משא ומתן על תוכנית הגרעין האיראנית. כך דווח הערב (ה') ב"אקסיוס". עם זאת, הנשיא דונלד טראמפ עדיין לא נתן את אישורו הסופי להסכם. לדברי בכיר אמריקני, הנשיא העביר מסר למתווכים כי הוא מבקש כמה ימים נוספים כדי לשקול את ההחלטה לפני שיאשר אותה באופן סופי. הבית הלבן אישר את הטענה.
מקור שמקורב לצוות המשא ומתן הכחיש בפני סוכנות הידיעות האיראנית תסנים את הטענה: "הדבר אינו נכון והיא עדיין לא סופית. איראן טרם הודיעה למתווך הפקיסטני על השלמתה. אם הטיוטה אכן תסוכם סופית, איראן תודיע על כך למתווך הפקיסטני ולציבור". גורם מדיני בישראל טען שההסכמות התקבלו בין גורמי המשא ומתן של ארה"ב ואיראן, וכי ההנהגה האמיתית בשתי המדינות לא אישרו את ההבנות.
איראן וארה"ב הגיעו להבנות על הארכת הפסקת אש ל-60 ימים
נזכיר כי איראן דיווחה אתמול כי בידיה "טיוטה ראשונית ולא רשמית" של הסכם מסגרת המתגבש מול ארצות הברית. לפי הפרסום, ההבנות כוללות נסיגה של כוחות אמריקניים מהאזור הסמוך לאיראן לצד הסרת המצור הימי המוטל עליה. עוד נטען כי ניהול תנועת כלי השיט במצר הורמוז יתבצע על ידי איראן בשיתוף פעולה עם עומאן. לפי הדיווח האיראני, אם הצדדים יצליחו להגיע להסכם סופי בתוך 60 ימים, ההבנות יעוגנו בהחלטה מחייבת של מועצת הביטחון של האו"ם.
מאוחר יותר, הבית הלבן הכחיש את הדיווח האיראני. במקביל, טראמפ התראיין ל-PBS, שם אמר כי איראן לא תקבל הקלות בסנקציות בתמורה לויתור על האורניום המועשר, וכי סעודיה צריכה להצטרף להסכמי אברהם. עוד אמר כי איראן מעוניינת מאוד להגיע לעסקה, וכי עד כה ארצות הברית אינה מרוצה מכך שעסקה עדיין לא הושגה, אך לדבריו הם יהיו מרוצים. טראמפ הוסיף כי ייתכן שיהיה צורך לשוב ולפעול באיראן כדי להשלים את המשימה.
מוקדם יותר עודכנה ישראל על היערכות אמריקנית אפשרית במקרה של חתימה מסתמנת על הסכם לסיום המלחמה מול איראן. לפי הפרטים שנמסרו, עם כניסת ההסכם לתוקף עשרות המטוסים של צבא ארצות הברית שהגיע לנתב"ג צפוי לעזוב את המקום בתוך 72 שעות ולעבור לבסיסים באירופה. עוד צוין כי הכוחות יישארו "בדקת קריאה" במקרה של חידוש לחימה במקרה ותתרחש בעתיד.