שותים כדי לדחות משימות ומתביישים לבקש מי ברז: סקר שטראוס מים תמי 4 חושף את הרגלי הישראלים

נתונים חדשים של שטראוס מים-תמי4 לקראת חג השבועות חושפים את הרגלי השתייה של הישראלים: מים הם עדיין המשקה הפופולרי ביותר (בפער), אבל רבע מאיתנו עדיין בטוחים שהכנרת היא מקור המים המרכזי של המדינה. וגם: מי משתמש בכוס מים כדי לברוח מהעבודה?

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/05/26 10:32 ד בסיון התשפו | עודכן בתאריך 20/05/26 10:51

חג השבועות, המזוהה יותר מכל עם חג המים, הוא הזדמנות מצוינת לבדוק מה באמת קורה בכוס של הישראלים. סקר המים השנתי של שטראוס מים-תמי 4 לשנת 2026, שנערך לקראת החג על ידי שולמית טופ ומכון המחקר KANTAR, מציג תמונת מצב מרתקת על הרגלי השתייה שלנו ומגלה שלא מעט מאיתנו מחזיקים בכמה הרגלים מפתיעים, ואפילו קצת משעשעים. מהנתונים עולה כי הישראלים שומרים על הרגלי שתייה לפי הכמות המומלצת, וממוצע צריכת המים היומי בישראל עומד על שמונה כוסות ביום.

הסקר מוכיח כי המים הם המשקה הנפוץ ביותר בישראל בפער משמעותי, כאשר למעלה ממחצית מהישראלים, כ-53%, מגדירים מים כמשקה שהם שותים בתדירות הגבוהה ביותר. זאת לעומת 22% בלבד שמגדירים קפה כמשקה התכוף ביותר שלהם, ו-10% בלבד שבוחרים במשקאות מוגזים וממותקים. בנוסף, רוב הישראלים מעדיפים את המים שלהם קרים וללא כל תוספות, וליתר דיוק כ-74% מהם מעידים כי הם שותים מים נקיים ללא לימון, טעמים או ממתיקים למיניהם.

לצד הרגלי השתייה הבריאים, הסקר חושף גם כמה תובנות מפתיעות ומעניינות על היחסים היומיומיים של הישראלים עם מים. כך למשל, 42% מהישראלים מעידים כי אינם שותים מי ברז גם כשהם צמאים, ו-40% מודים כי הם מרגישים לא בנוח להזמין מי ברז במסעדה, ומעדיפים להשיב בחיוב כשהמלצר מציע להם מים מינרליים בתשלום. נתון משעשע נוסף מגלה כי אחד מכל שלושה ישראלים מודה שהוא משתמש בשתיית מים כתירוץ לדחיית משימות, ויוצא בכוונה "לשתות מים" רק כדי לקחת הפסקה מהעבודה או מהמטלות היומיומיות.

הסקר מצביע גם על פערים מעניינים בהרגלי השתייה בין המגדרים והגילים השונים. נשים נוטות לשתות יותר מים מגברים, בעוד שגברים צורכים כמעט פי שניים יותר משקאות מוגזים. המבוגרים התגלו בסקר כמי ששותים מים בתדירות הגבוהה ביותר, בעוד שהצעירים בולטים דווקא בהרגל של שימוש בשתיית מים לצורך דחיית משימות ובריחה ממטלות. לצד זאת, נרשמו פערים מדאיגים בידע של הישראלים על משק המים המקומי, כאשר 41% מהנשאלים אינם יודעים שמקור המים העיקרי בישראל הוא מים מותפלים, ורבע מהישראלים עדיין סבורים בטעות כי הכנרת היא מקור המים המרכזי במדינה.

תמי 4 לשבת
תמי 4 לשבת, צילום: יחצ

בתוך כך, חברת תמי 4 מבית שטראוס מים ממשיכה להוביל את קטגוריית ברי המים בישראל עם פתרונות חדשניים המשלבים טכנולוגיה ונוחות. לאחרונה אף זכתה החברה בפרס החדשנות השנתי של איגוד השיווק, עבור השקת מכשיר "tami4shabbat" - פיתוח טכנולוגי המשלב בין חדשנות מתקדמת לבין התאמה מלאה לצרכיהם ההלכתיים של שומרי השבת.

שמרית ורשובר, מנכ"לית תמי 4 בשטראוס מים, התייחסה לנתונים ואמרה כי הם מוכיחים שהמים בישראל הם כבר מזמן לא רק מוצר צריכה בסיסי, אלא עוגן מרכזי בתרבות ובשגרת הבריאות המקומית. ורשובר הוסיפה כי האסטרטגיה שהחברה מובילה בשנים האחרונות שמה לה למטרה להפוך את המים למנוע צמיחה של סגנון חיים, תוך פיתוח פתרונות מתקדמים המותאמים במדויק לאורח החיים של הצרכן הישראלי.