פרקליטות המדינה הגישה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל כתב אישום לצד בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד שומוע אבו עאבד, בת 32 מנצרת. מעצרה התרחש בחודש מרץ במסגרת פעולה משולבת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית של מחוז צפון במשטרה. לפי האישומים, היא מעורבת בעבירות ביטחוניות קשות, ובהן קיום קשר עם סוכן חוץ וביצוע משימות עבור גורמי מודיעין של מדינת אויב.

חצי שנה של ריגול

על פי חומרי החקירה, הקשר עם הגורם הזר החל כבר באוקטובר 2025. במהלך החודשים שלאחר מכן, כך נטען, ביצעה אבו עאבד שורה של פעולות בהנחיית מפעיליה, בתמורה לתשלומים כספיים שהועברו אליה באמצעות ארנק דיגיטלי. בין היתר, היא תיעדה אתרים רגישים ברחבי הארץ, כולל בסיסי צה"ל ומתקנים של בתי הזיקוק בחיפה, וכן התבקשה לאסוף מידע מזהה על אזרח ישראלי שבעברו שירות במערכת הביטחון.

עוד עולה מהחקירה כי שיתוף הפעולה נמשך גם לאחר שלפי החשד התעורר אצלה ספק באשר לזהות המפעיל, והאפשרות שמדובר בגורם מודיעיני איראני. במהלך החיפוש שנערך נתפס הארנק הדיגיטלי שבשימושה, ובו נמצאו מאות דולרים שלטענת החוקרים התקבלו כתשלום עבור הפעילות שביצעה.

במערכת הביטחון מצביעים על המקרה כחלק מתופעה רחבה יותר של ניסיונות מצד גורמים איראניים לגייס אזרחים ישראלים לצורכי ריגול ואיסוף מודיעין. לפי הערכות, פעילות זו התרחבה בתקופה האחרונה, ובמיוחד מאז מבצע "עם כלביא".