כוחות צוותי הקרב החטיבתיים צנחנים, קומנדו וגבעתי, בפיקוד אוגדה 98, השלימו בשבוע האחרון את כיתור העיירה בינת ג'בייל ופתחו בהתקפה. כעת הם מרחיבים את הפעילות הקרקעית הממוקדת, שנועדה להגדיל את מרחב האבטחה בדרום לבנון. עד כה, הכוחות חיסלו יותר מ-100 מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה בקרבות פנים אל פנים ומהאוויר, והשמידו עשרות תשתיות טרור ואיתרו מאות אמצעי לחימה במרחב.

מגרש הכדורגל המפורסם הותקף

בין האתרים שהותקפו נמצא גם מגרש הכדורגל שבו מזכ"ל חיזבאללה לשעבר חסן נסראללה נשא את נאומו המפורסם "קורי העכביש" בשנת 2000, לאחר נסיגת כוחות צה"ל מהאזור. מפקד אוגדה 98 כתב ללוחמיו שנמצאים כעת בלחימה: "מפקדים ולוחמים - אחיי לנשק. בינת ג'בייל 2000: היה כאן מישהו שנאם והתרברב על קורים ועכבישים. היום, האיש הזה לא קיים, גם המגרש לא, והמילים שלו לא שוות כלום".



עוד כתב: "בינת ג'בייל 2026: כוחותינו שולטים במרחב, משמידים תשתיות טרור ועשרות מחבלים. מאחורינו תושבי הצפון, עליהם אנו מגנים; לפנינו הימים הלאומיים שמזכירים לנו למה ועל מה אנחנו נלחמים; איתנו הכוחות הטובים ביותר, בעלי אומץ, יכולות, נחישות ורוח איתנה". לבסוף חתם את מילותיו בדחיפת לוחמיו: "סומך עליכם וגאה בכם. המשיכו קדימה בכל הכוח!".