השירות המטאורולוגי: עדכון חשוב לליל הסדר

בשירות המטאורולוגי מעדכנים בתחזית לטווך הארוך והקרוב, כאשר גם בסוף השבוע הקרוב וגם בשבוע הבא צפוי גשם. בטווח הרחוק - בשירות סיפקו הערכה אפילו לליל הסדר

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/03/26 00:16 ח בניסן התשפו

השירות המטאורולוגי: עדכון חשוב לליל הסדר
גשם, ארכיון, צילום: Yossi Zamir/Flash 90

לקראת סוף שבוע של מזג אוויר סוער, בשירות המטאורולוגי מעדכנים כי יממה של מזג אוויר משמעותי לפנינו עם סכנת שיטפונות והצפות. לפי תחזית השירות המטאורולוגי, בלילה ומחר בבוקר קיים סיכוי גבוה להצפות בחוף הדרומי, עוטף עזה וצפון מערב הנגב. בשירות התייחסו גם למזג האוויר הצפוי בליל הסדר וכתבו: "כרגע נראה שליל הסדר ללא גשם, אך זה עוד רחוק וכדאי להמשיך ולהתעדכן".

סיכוי גבוה להצפות בחוף הדרומי וצפון הנגב

מחר ירדו גשמים מלווים בסופות רעמים בעיקר במרכז הארץ ובדרום, ועדיין קיים סיכוי גבוה לשיטפונות בנגב, בים המלח ולהצפות בחוף הדרומי ובצפון הנגב. ינשבו רוחות חזקות והים יהיה מסוכן מאוד. בחצי השני של היום, הגשמים יתמעטו בהדרגה, וביום שישי נהיה עם גשמים מקומיים בצפון ובמרכז אשר יפסקו בהדרגה בחצי השני של היום.

בשבת לא צפוי גשם ואפילו תורגש התחממות, אבל בשבת בלילה ובראשון בבוקר נושפע משקע שרבי אשר יגרום להתחממות, אך גם להרבה עננים שיגרמו לגשמים מקומיים ברוב אזורי הארץ. לקראת צהרים בראשון כבר ישבר השרבון הקצר, אך ימשיכו גשמים מקומיים. גשם מקומי ימשיך גם ביום שני בצפון ובמרכז, אך יפסק בהדרגה במהלך הלילה.