עדכונים שוטפים בישראל חוששים מהפסקת אש קרובה ונערכים להגברת התקיפות באיראן

למרות שאיראן דחתה בפומבי את הצעת 15 הנקודות של טראמפ לסיום המלחמה, בארצות הברית מביעים אופטימיות לגבי אפשרות להגיע להסכם. סגן הנשיא ואנס צפוי לצאת לשיחות בפקיסטן, ובישראל גובר החשש - ראש הממשלה יכנס את הקבינט | עדכונים שוטפים

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/03/26 07:16 ז בניסן התשפו | עודכן בתאריך 25/03/26 23:30

בישראל חוששים מהפסקת אש קרובה ונערכים להגברת התקיפות באיראן
הקבינט של טראמפ, צילום: carlos110,Shutterstock

"שאגת הארי" - היום ה-26: הירי מאיראן ולבנון לעבר ישראל נמשך גם היום (ד'), אך בישראל נושאים את העיניים דווקא לוושינגטון, שם הנשיא מביע אופטימיות לגבי האפשרות להגיע להסכם שיסיים את המלחמה כבר בקרוב. בישראל אמנם מעריכים שהסיכוי להגיע להסכם, במיוחד לאחר הדחייה הפומבית מצד האיראנים נמוך, אך יש חשש שהאמריקנים יסכימו להתקדם להסכם ביניים ולהכריז על הפסקת אש כבר בימים הקרובים. בשל כך בצה"ל מתכוונים להגביר בימים הקרובים את התקיפות באיראן. הלילה ראש הממשלה יכנס את הקבינט ואת הקבינט המצומצם.

מטחים כבדים מלבנון: פצצת מצרר נורתה ללב שכונת מגורים בקריית שמונה

23:20 | דיווח סעודי: צה"ל שולט ב-8 כפרים בדרום לבנון והעמיק את שליטתו למרחק של 5 ק"מ מהגבול

23:15 | מפקד סנקום מסכם: פגענו ביותר מ-10,000 מטרות צבאיות

עוד אמר, כי כוחות סנטקום השמידו 92% מהספינות הגדולות ביותר של משטר איראן: "הם איבדו את היכולת להפעיל כוח ימי משמעותי"

22:00 -23:00 | אזעקות בקו העימות בשל ירי רקטי וחדירט כטב"מים מלבנון

21:45 | אזעקות הופעלו בצפון הגולן ואצבע הגליל בעקבות ירי מלבנון

21:40 | דובר צה"ל פרסם כי לוחם מילואים נפצע קשה כתוצאה מירי רקטי לעבר הכוחות בשטח לבנון

21:00 | שר החוץ של איראן עראקצ'י מכחיש שיש משא ומתן עם ארה"ב

עראקצ'י אמר: "ארה"ב שולחת מסרים דרך מתווכים, זה לא אומר שיש משא ומתן. אנחנו בוחנים את ההצעות, אבל לא רוצים שיחות עם ארה"ב"

20:45 | במרחק 2,300 ק"מ: דיווחים על תקיפות נרחבות בעיר משהד בצפון מזרח איראן

20:14 | מטח מלבנון לעבר נהריה והסביבה - אין נפגעים

19:55 | אזעקות נשמעו בצפון רמת הגולן בעקבות חדירת כטב"ם

19:45 | דוברת הבית הלבן: "הצבא האמריקני ממוקד בהפסקת האיום האיראני על מצר הורמוז. תקפנו בסוף השבוע מאגרים בקו החוף לאורך מצר הורמוז"

19:36 | אזעקות במטולה בעקבות ירי מלבנון

19:23 | דובר צה"ל הודיע כי חיל האוויר תקף אץ המשגר ממנו בוצעו השיגורים לחיפה והקריות

19:01-19:22 | אזעקות בקו העימות בשל ירי רקטי וחדירתצ כטב"ם מלבנון

18:31 | אזעקות בקריית שמונה והאזור בעקבות ירי מלבנון

17:45 | אזעקות באצבע הגליל בעקבות ירי מלבנון

הרמטכ"ל מבקר פצועי צה"ל

הרמטכ"ל מבקר פצועי צה"ל צילום: דובר צה"ל

17:10 | סגן ראש תיק עיראק במשמרות המהפכה חוסל בבגדאד - כך לפי דיווח בעיתון הסעודי אל-חדת'

16:56 | אזעקות הופעלו בחיפה והקריות בעקבות מטח כבד מלבנון

16:28 | משטרת ישראל מאשרת כי במטח מלבנון לעיר קריית שמונה נעשה שימוש בפצצת מצרר

לאחר בדיקה שביצעו חבלני המשטרה, עולה כי בירי שבוצע לעבר העיר קריית שמונה נעשה שימוש בפצצת "מצרר" אשר פגעה בלב שכונת מגורים וממנה עלולות להתפזר פצצונות נוספות מסוכנות לציבור.

16:08 | אזעקות הופעלו באילת ובערבה הדרומית בעקבות ירי מאיראן - אין נפגעים. בחלק מהיישובים אלו היו האזעקות הראשונות שנשמעו מאז היום הראשון של המבצע לפני יותר משלושה שבועות

14:30-14:33 | אזעקות ביישובי הצפון בעקבות שיגורים מלבנון

14:19 | אזעקות בדרום בעקבות שיגורים מאיראן

איראן

איראן צילום: דובר צה"ל, צילום מסך

14:01-14:10 | אזעקות הופעלו בעשרות יישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין וירי רקטות וטילים מלבנון

בגזרת כרמיאל, צוותי מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו למרכז הרפואי לגליל בנהריה 2 גברים כבני 50 במצב קל, עם פגיעות רסיסים והדף. פראס סלאמה, חובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א, סיפר: "הגענו לתחנת אוטובוס וראינו שני גברים כבני 50, כשהם בהכרה מלאה וסובלים מדימום קל בכתף ובראש. הם סיפרו לנו שנפגעו משברי יירוט ומהדף כתוצאה מנפילה בסמוך לתחנה. חבשנו אותם במקום, ותוך המשך הטיפול פינינו אותם לבית החולים כשמצבם מוגדר קל ויציב".

13:48 | אזעקות ביישובי הצפון בעקבות שיגורים מלבנון

13:34-13:37 | אזעקות ביישובי הצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין

13:26 | צה"ל אישר שתקף באיראן: "פרטים נוספים בהמשך"

צה"ל אישר שתקף באיראן, ומסר: "חיל האוויר בהכוונת אמ"ן השלים לפני זמן קצר מספר גלי תקיפות לעבר תשתיות של משטר הטרור האיראני בטהרן, פרטים נוספים בהמשך".

12:57-13:08 | אזעקות בעשרות יישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין וירי רקטות וטילים מלבנון

12:35 | אזעקות בחיפה ובקריות בעקבות שיגורים מלבנון

12:20 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין

12:10 | שר הביטחון והרמטכ"ל אישרו שורת מטרות לתקיפה באיראן: "צה"ל חצה את רף 15 אלף החימושים באיראן - פי 4 ממבצע 'עם כלביא'"

שר הביטחון ישראל כ"ץ קיים הבוקר הערכת מצב עם הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר ובכירים נוספים במערכת הביטחון. שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון, ועודכן כי צה"ל חצה את רף 15 אלף החימושים ההתקפיים שהטיל ברחבי איראן מתחילת מבצע "שאגת הארי" - למעלה מפי 4 ממבצע "עם כלביא".

12:00 | חיל האוויר בגל תקיפות באיראן

צה"ל החל לפני זמן קצר בגל תקיפות נרחב באזור טהרן.

11:56 | אזעקה הופעלה בקצרין בעקבות שיגורים מלבנון

11:42 | מפקדה בדאחייה, תחנות דלק המממנות את פעילות חיזבאללה ותשתיות טרור: צה"ל תקף שורת מטרות טרור הלילה בלבנון

צה"ל תקף שורת מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה ברחבי לבנון במהלך הלילה, בהן מפקדת טרור בדאחייה ותשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה. הותקפו מספר תחנות דלק של חברת "אלאמאנה" שנשלטו על ידי ארגון הטרור חיזבאללה. תחנות הדלק שימשו כתשתית כלכלית משמעותית לפעילות טרור, שימשו לתדלוק משאיות המובילות אמצעי לחימה ומחבלים, והכניסו לארגון הטרור חיזבאללה רווחים בהיקף של מיליוני דולרים למימון פעילותו.

אחרי 3 וחצי שעות: אזעקות הופעלו ברחבי הארץ בעקבות שיגורים מאיראן

11:32 | אזעקות ביישובי הצפון בעקבות שיגורים מלבנון

10:47-11:20 | רצף שיגורים מאיראן - ארבע פעמים בחצי שעה

שלוש וחצי שעות לאחר השיגור לדרום, זוהה ירי נוסף מאיראן לעבר ישראל. אזעקות הופעלו בצפון, שרון, שומרון, שפלה, לכיש ואזור ירושלים. שני טילים, ששוגרו לעבר הצפון והשפלה. זמן קצר לאחר מכן שוגר טיל נוסף, אזעקות הופעלו במרכז הארץ. במקביל, אזעקה הופעלה גם במשגב עם בעקבות שיגורים מלבנון.

דיווחים ראשונים על נפילות בפרדס חנה, מודיעין עילית ובין חדרה לאור עקיבא. חברת החשמל הכחישה פגיעה בתשתית החברה: "לאור הפניות הרבות, חברת החשמל מבקשת להבהיר כי לא נגרמה כל פגיעה בתשתיות החברה". מסתמן: שני טילים יורטו ואחד נפל בשטח פתוח. לא ידוע על נפגעים. זמן קצר לאחר מכן, הופעלו אזעקות פעם נוספת במרכז הארץ - בעקבות ירי מאיראן.

10:21 | צה"ל חיסל מחבלי חיזבאללה בסגירת מעגל מהירה לאחר ששיגרו רקטות לעבר כוחות צה"ל

כלי טיס של חיל האוויר זיהו וחיסלו במהלך הלילה (ד') חוליית מחבלי חיזבאללה לאחר ששיגרה רקטות לעבר כוחות צה"ל אשר פועלים בדרום לבנון להרחבת מרחב האבטחה, אין נפגעים.

09:55-10:20 | אזעקות בעשרות יישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין מלבנון, ממטולה ועד טבריה.

09:34 | אזעקות ביישובי הצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין מלבנון

09:06 | בלב טהרן: צה"ל תקף שני אתרי ייצור של טילי שיוט ימיים

חיל האוויר תקף בימים האחרונים שני אתרים מרכזיים לייצור טילי שיוט ימיים בטהרן. האתרים שהותקפו פעלו בפיקוד משרד ההגנה האיראני ושימשו את המשטר לפיתוח וייצור טילי שיוט ימיים ארוכי-טווח המאפשרים השמדה מהירה של מטרות בים וביבשה.

איראן לועגת לארה"ב: "מנהלת מו"מ עם עצמה"

08:58 | איראן לועגת לארה"ב: "מנהלת מו"מ עם עצמה"

איבראהים זולפיקארי, דובר מטעם הכוחות המזוינים של איראן לעג להצהרות טראמפ על מו"מ לסיום המלחמה, וטען כי ארה"ב למעשה מתדיינת עם עצמה למרות הדיווחים על מסרים בין הצדדים.
הוא תהה: "האם רמת המאבק הפנימי שלכם הגיעה לשלב שבו אתם מנהלים משא ומתן עם עצמכם?". בנוסף איים כי התנאים הכלכליים שלפני המלחמה לא ישובו, כל עוד וושינגטון לא תכיר בכך ש"היציבות האזורית" תהיה בשליטת איראן. כך פורסם ברויטרס.

08:17 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות שיגורים מלבנון

07:15 | אזעקות ביישובים בדרום בעקבות שיגורים מאיראן

07:00 | טהרן מציבה דרישות גבוהות - והאמריקנים לא אופטימיים

גורם אמריקני אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" כי הדרישות שמציבה טהרן להסכם סיום הלחימה הן "מגוחכות ולא מציאותיות". לדברי מקורות אמריקניים וערביים, הקו התקיף שמוביל כעת משטר האייתוללות צפוי להקשות עוד יותר על הגעה להבנות, גם ביחס לתקופה שקדמה למלחמה שבה כבר התנהלו מגעים בין הצדדים.

בין הדרישות שהוצגו: סגירת כלל הבסיסים האמריקניים במזרח התיכון, פיצויים על הנזקים שנגרמו באיראן, והקמת "משטר חדש" במצר הורמוז שיאפשר לטהרן לגבות תשלומים מספינות - "כפי שמצרים גובה בתעלת סואץ". בנוסף דורשת איראן ערבויות לכך שהמלחמה לא תתחדש, הפסקת התקיפות הישראליות נגד חיזבאללה, הסרת כל הסנקציות וסירוב לכל מגבלה על תוכנית הטילים.

06:55 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין מלבנון

אלפי לוחמים אמריקנים בדרך למזרח התיכון

06:45 | 2,000 לוחמי צנחנים בדרך למזרח התיכון

על פי דיווח ב"ניו יורק טיימס", שני מקורות בפנטגון מסרו כי במהלך הלילה ניתנה הוראה לכ-2,000 לוחמי צנחנים מהדיוויזיה המוטסת ה-82 להתפרס במזרח התיכון. המהלך נועד, לדבריהם, להרחיב את מרחב הפעולה של הנשיא דונלד טראמפ ולאפשר לו "חלופות צבאיות נוספות" - ובכלל זה אפשרות למהלך קרקעי נגד איראן או נגד איים שבשליטתה - זאת במקביל לניסיונות המתקיימים כעת לקדם הסדר מדיני שיביא לסיום הלחימה.

06:30 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות שיגורים מלבנון

06:03 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות שיגורים מלבנון

05:54 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות חדירת כלי טיס עוין וירי רקטות וטילים מלבנון

05:43 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות שיגורים מלבנון

איראן חוששת שטראמפ מתכנן תרגיל הטעיה

05:06 | האיראנים חוששים מתרגיל הטעיה נוסף: "לא רוצים שיעבדו עלינו"

גורמים בכירים באיראן העבירו למדינות המתווכות בינם לבין ארצות הברית מסר של חשדנות כלפי הנשיא דונלד טראמפ, וטענו כי הם חוששים שהוא חוזר על דפוסי העבר ומטעה אותם באמצעות הצהרותיו על רצון לסיים את הלחימה. "אנחנו לא רוצים שיעבדו עלינו שוב", אמרו אותם בכירים, לפי גורמים המעורים בפרטים, כפי שפורסם באתר "אקסיוס".

על פי הדיווח, האיראנים פנו לפקיסטן, מצרים וטורקיה והביעו דאגה מהמהלכים הצבאיים האמריקניים באזור. בין היתר ציינו את החלטתו של טראמפ להציב אלפי חיילים במזרח התיכון לקראת מבצע קרקעי, וטענו כי צעדים אלה מעמיקים את החשד שלהם ששיחות השלום אינן אלא מהלך הטעיה מצד וושינגטון.

02:54 | אזעקות בגוש דן, בשרון ובשומרון בעקבות שיגורים מאיראן

01:40 | אזעקות ביישובים בצפון בעקבות שיגורים מלבנון

00:57 | צה"ל החל לתקוף תשתיות של משטר הטרור האיראני בטהרן

צה"ל החל לפני זמן קצר בגל תקיפות נוסף לעבר תשתיות של משטר הטרור האיראני ברחבי טהרן.

00:42 | אזעקות באילת ויישובי הסביבה בעקבות שיגורים מאיראן