מאות לוחמים דורשים לחקור את ברדוגו: "סיכון ישיר לחיילי צה"ל"

מאות לוחמים חברי "קבוצת הניצחון" שלחו מכתב למערכת הביטחון וליועמ"שית בדירשה לחקור את בכיר ערוץ 14 ואת ההנהלה בשל שורה של התבטאויות פומביות

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/03/26 15:37 ו בניסן התשפו

מאות לוחמים דורשים לחקור את ברדוגו: "סיכון ישיר לחיילי צה"ל"
יעקב ברדוגו, צילום: Yonatan SIndel/Flash90

למעלה מ-500 לוחמים ובני משפחותיהם פנו הבוקר (ג') לראש מערך הביטחון במערכת הביטחון וליועצת המשפטית לממשלה, בדרישה לפתוח באופן מיידי בחקירה פלילית נגד פרשן ערוץ 14 יעקב ברדוגו והנהלת הערוץ. לטענתם, שורה של התבטאויות פומביות כללו חשיפה אפשרית של מידע מבצעי רגיש.

הדרישה - חקירה נגד בכיר הערוץ

הפנייה הוגשה בשם "קבוצת הניצחון" שמוביל היועץ האסטרטגי רונן צור, אשר שימש בעבר כראש מטה משפחות החטופים. במסמך ששלחו הוצגו מקרים שונים בהם, לטענתם, נמסרו פרטים קונקרטיים הנוגעים לפעולות צבאיות בזירות שונות, כולל לבנון ואיראן.

במכתב נכתב: "ברדוגו הוא דמות ציבורית שמקיים זיקה וקרבה למקבלי החלטות בדרג המדיני, לרבות ראש הממשלה. כפועל יוצא, פרסומים מסוג זה אינם נתפסים כהערכה פרשנית גרידא, אלא עלולים להיתפס כבעלי בסיס מידע ממשי ובכך להגביר את הפוטנציאל לפגיעה בביטחון המדינה ולסיכון חיי אדם".

עוד הדגישו הפונים כי "יושם אל לב כי ההתבטאויות של ברדוגו מצביעות על תזמון, אופי הפעולה המבצעית ולעיתים אף פירוט על שלבי הפעולה באופן העלול להוות חשיפה של מידע רגיש והיערכויות מבצעיות בטרם יצאו לפועל". לדבריהם, "הפרסומים מהווים סיכון ישיר לחיילי צה"ל ולביטחון אזרחי מדינת ישראל". בסיום הפנייה קראו הכותבים לפתוח בחקירה פלילית נגד ברדוגו, ערוץ 14 והבעלים יצחק מירילשוילי, וכן לבדוק את מקורות המידע שהובילו לפרסומים ולנקוט צעדים נגד מי שהעביר מידע ביטחוני רגיש.