על רקע המלחמה והמציאות הביטחונית המורכבת, רבני ארגון צהר מפרסמים שורה של פסיקות הלכתיות חדשות שנועדו לתת מענה למצבים המתעוררים בתקופה זו. הפסיקות ניתנו בעקבות פניות רבות שהגיעו למוקד ההלכה שהקים הארגון עבור הציבור. בפיקוד העורף מדגישים כי בהנחיה מקדימה מותר להשתמש במעלית כרגיל, באזעקה ההנחיה היא שאסור להיכנס למעליות.
ניחום אבלים באמצעות הזום
אחת השאלות המרכזיות שעלתה נוגעת לשימוש במעלית בשבת בזמן אזעקה, כאשר אדם מבוגר או חולה אינו מסוגל לרדת למרחב המוגן ברגל. בתשובת רבני צהר נקבע: "מבוגרים או חולים הזקוקים למעלית על מנת לרדת למקלט יכולים להשתמש בה בין בדרכם אל המקלט ובין בחוזרם הביתה. יש לעשות זאת כבר בעת הישמע ההתרעה".
הרב דוד סתיו, צילום: פלאש 90
שאלה נוספת שעלתה נוגעת לקיום ניחום אבלים בזמן מלחמה, כאשר המרחב המוגן בבית האבלים קטן ואינו מאפשר התקהלות. רבני צהר קבעו כי מותר לאבלים להימנע מפרסום מקום השבעה אם קיים חשש להתקהלות מסוכנת. בנוסף, הומלץ לווסת את הגעת המנחמים לפי שעות קבועות, ובמקרים שבהם אין אפשרות להגיע - לקיים ניחום אבלים גם באמצעות שיחת טלפון או באמצעי תקשורת כמו זום.
הרב סתיו: "האחריות שלנו היא להיות זמינים לציבור"
הפסיקות כאמור ניתנו במסגרת מוקד הלכה מיוחד שהקים ארגון רבני צהר בעקבות ריבוי השאלות מהציבור בתקופת הלחימה. המוקד מאפשר לציבור לפנות לרבנים ולקבל הכוונה הלכתית ומעשית במגוון נושאים הקשורים למצב הביטחוני.
יו"ר ארגון רבני צהר, הרב דוד סתיו, הסביר כי הצורך במענה הלכתי התחדד במיוחד בתקופה זו. לדבריו: "בתקופות של מלחמה הציבור מתמודד עם מציאות מורכבת שמעלה שאלות רבות, חלקן הלכתיות וחלקן קשורות להתנהלות נכונה במצבים לא שגרתיים. האחריות שלנו כרבנים היא להיות זמינים לציבור, להקשיב ולהעניק מענה ברור ואחראי מתוך הבנה של צרכי השעה".