ריקול למוצרי מזון נפוצים: מפעל פלג יזמויות בית אריזה גלגל הודיע היום (ד') על החזרת שני מוצרים מהמדפים לאחר שהתעורר חשש להימצאות גלוטן במוצרים שסומנו כ"ללא גלוטן". הבדיקה נערכה על ידי שירות המזון בלשכת הבריאות מחוז ירושלים, וממנה עלה כי המוצרים יוצרו במפעלים שלא קיבלו את האישורים הנדרשים ואינם עומדים בדרישות החקיקה לייצור וסימון מוצרים כ"ללא גלוטן".

רגישים לגלוטן - היזהרו

המוצרים שעליהם חל הריקול הם:

  • קמח עדשים אדומות - מותג עתיד ירוק, באריזה של 400 גרם, שיוצר על ידי פלג יזמויות בית אריזה גלגל ומשווק על ידי רוצים את הטבע בע"מ. תאריך הייצור: 24 בנובמבר 2025, תאריך תפוגה: 24 ביוני 2027, ברקוד: 7290018757155.
  • קמח חומוס - גם הוא תחת מותג עתיד ירוק, באריזה של 400 גרם, מאותו יצרן ומשווק. תאריך הייצור: 1 בדצמבר 2025, תאריך תפוגה: 1 ביולי 2027, ברקוד: 7290018757215.

המוצר הבעייתי צילום: משרד הבריאות

במשרד הבריאות מדגישים כי צרכנים הרגישים או האלרגיים לגלוטן מתבקשים שלא לצרוך את המוצרים. בהודעת המפעל נמסר כי בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות, החברה פועלת לאיסוף המוצרים מדרכי השיווק. לצרכנים שיש ברשותם את המוצרים מומלץ להימנע מצריכתם ולהחזירם לנקודות המכירה.