מבצע "שאגת הארי" הוביל לסגירת נמל התעופה בן גוריון והותיר עשרות אלפי ישראלים מעבר לים. כעת מקודמת תוכנית "כנפי הארי", בהנחיית ראש הממשלה ובאחריות משרד התחבורה, שמטרתה לאפשר את חזרתם של השוהים בחו"ל. בין החלופות שנבחנות נכלל גם מסלול הגעה דרך מצרים, באמצעות טיסות שינחתו בשדה התעופה טאבה ומשם מעבר יבשתי לישראל.

המטה לביטחון לאומי ממליץ לנוסעים לבחור אך ורק בטיסות ליעד זה במצרים ולא ליעדים אחרים במדינה, ולהמשיך ישירות משדה התעופה אל מעבר טאבה ללא שהות נוספת במצרים, כאשר אזהרת המסע ברמה 4 נותרה בעינה. עם תחילת יישום תוכנית "כנפי הארי" צפוי משרד התחבורה לפרסם מוקדים טלפוניים ייעודיים, לעדכן על מיקומי הטיסות ולהנחות את הציבור כיצד לבצע רישום מסודר.

המתווה המלא של מירי רגב

שרת התחבורה מירי רגב חשפה הערב (ג') את התוכנית להשבת פעילות התעופה תחת השם מבצע "כנפי הארי", והבהירה כי החל מחמישי לפנות בוקר ישוב נתב"ג לפעול באופן רציף, בכפוף לאישור ביטחוני. ההודעה הזו מגיעה לאחר סגירת השמיים ביום שבת, פעולה שהותירה לפחות מאה אלף ישראלים תקועים בחו"ל. בשלב הראשון יתאפשרו טיסות נכנסות בלבד, ועדיין אין צפי לחידוש הטיסות היוצאות מישראל.

על פי המתווה, ביום חמישי תנחת טיסה אחת בכל שעה, כולן במטוסים צרי גוף המכילים כ-200 נוסעים. החל מיום שישי יוגבר הקצב לשתי נחיתות בשעה של מטוסים צרי גוף או לחלופין מטוס רחב גוף אחד בכל שעה. המטוסים ינחתו, יורידו נוסעים וימריאו בחזרה ריקים בתוך פרק זמן קצר, ללא שהייה ממושכת על הקרקע. הנוסעים יוכלו לאסוף את מזוודותיהם מהמסועים, אך לא תתאפשר קבלת פריטים שנרכשו בדיוטי פרי ונשמרו במקום. כלל הפעילות תתבצע תחת היערכות ביטחונית מתוגברת.

המתווה מיועד בראש ובראשונה לישראלים השוהים מעבר לים. לוח הטיסות יפורסם רק לאחר תיאום בין רשות התעופה האזרחית לחברות התעופה. עשרה אחוזים מהמושבים בכל טיסה יישמרו למקרים הומניטריים, ושיבוץ הנוסעים יתבצע בתיאום בין החברות למשרד התחבורה. במשרד העריכו כי אם המבצע יתקדם כמתוכנן, בתוך שבוע עד עשרה ימים ניתן יהיה להשיב את כלל הישראלים התקועים.