על דעת פרקליט המדינה, יוגש כתב אישום נגד השר וחבר הכנסת לשעבר משה כחלון, כך דווח הערב (א') במהדורת i24news. לפי הדיווח, הזימון לשימוע נשלח כבר בספטמבר 2024, וכעת ההחלטה התקבלה - והאישום צפוי לכלול עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך, במסגרת פרשת חברת "יונט קרדיט" שבראשה עמד.
בנט וגנץ שמו עליו עין
כחלון, שכיהן כיו"ר דירקטוריון החברה הציבורית, נחשד יחד עם נושאי משרה בכירים נוספים בביצוע עבירות דיווח ובעבירות מרמה והפרת אמונים. על פי ממצאי החקירה, הוא ובכירים נוספים קיבלו שלא כדין כספים שמקורם בחברה. בנוסף, לפי החשד, בעלי השליטה וכחלון לא דיווחו לדירקטוריון על סכומים חסרים שהתגלו בסניף הצפוני של החברה - למרות שחלקם ידעו על כך בזמן אמת.
משה כחלון, צילום: הדס פרוש/פלאש 90
ההתפתחות המשפטית מגיעה בעיתוי רגיש במיוחד. בתקופה האחרונה שמו של כחלון שב לכותרות, לאחר שראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וחבר הכנסת בני גנץ פעלו לצרפו לשורותיהם לקראת חזרה אפשרית לזירה הפוליטית. כחלון עצמו הבהיר כי יכריע בנושא רק לאחר שתתקבל החלטה בעניינו הפלילי.