ההצבעה על פיצול חוק ההסדרים עברה אמש (ב') במליאת הכנסת בתמיכת חברי הכנסת החרדים, לאחר שלא היה ברור במשך ימים ארוכים כיצד יצביעו. ההצבעה עברה ברוב של ארבעה ח"כים בלבד, 60-56. הפרשן הפוליטי עמית סגל טען כי התוצאה מראה פעם נוספת שהאירוע הפוליטי החשוב ביותר בשנתיים האחרונות היה הצטרפות מפלגתו של גדעון סער לממשלה. לפי סגל, אם הדבר לא היה קורה, הממשלה הייתה נופלת לפני שנה.
הצטרפות סער לממשלה - האירוע הפוליטי החשוב ביותר בשנתיים האחרונות
סגל אמר: "הפיצולים של חוק ההסדרים עברו במליאת הכנסת 60-56. ההפרש הצמוד שבו עבר החוק (אגב, ביטן ודיכטר לא הגיעו) מלמד שוב שהאירוע הפוליטי החשוב של השנתיים האחרונות הוא הצטרפות סער לממשלה. אלמלא כן, היא הייתה נופלת כבר ביום האחרון של 2024, כשגור חדלה להצביע עם הקואליציה".
החוק היה אמור לעבור בכנסת ביום רביעי האחרון, אך החרדים הודיעו כי לא יצביעו עם הקואליציה עקב אי קידום חוק הפטור מגיוס כפי שהובטח להם. העברת החוק נדחתה לאתמול, ובמהלך השעות שקדמו להצבעה נערכו ניסיונות לשכנע את החרדים לתמוך בו, שנחלצו בהצלחה. לאחר העברתו, הודיעו החרדים כי יפסיקו פעם נוספת להצביע עם הקואליציה עד העברת חוק הגיוס.