"עזוב הכל, תחזור הביתה": "אשת המילואימניק" שהלכה צעד אחד רחוק מדי

סרטון של ארגון דתי נגד גיוס נשים מעורר סערה, תוך התעלמות מפעילות ונפילת לוחמות במלחמה, ומציג חיילת כאיום על התא המשפחתי ועל הלחימה | צפו

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/01/26 13:47 כג בטבת התשפו | עודכן בתאריך 12/01/26 15:15

"עזוב הכל, תחזור הביתה": "אשת המילואימניק" שהלכה צעד אחד רחוק מדי
מתוך הסרטון של "בוחרים במשפחה", צילום: צילום מסך

יותר משנתיים עברו מאז החלה המלחמה הנוראה ברצועת עזה, מלחמה שהביאה למאות נופלים, אזרחים וחיילים. בין החיילים ישנם גם לא מעט לוחמות, חיילות וקצינות שמסרו את נפשן כדי להגן על המולדת בזמן המלחמה. גיוס נשים ונוכחותן בשדה הקרב הוא אכן נושא מורכב, אלא שבארגון לקחו זאת צעד אחד רחוק מדי, והדגימו כיצד אשת המילואמניק קובעת כי זו סיבה להפסקת השירות, "לעזוב הכל ולחזור הביתה".

האמירה הקשה של הארגון הדתי

בסרטון, שנוצר על ידי בינה מלאכותית, מתוארת סיטואציה בה אישה מנהלת שיחת וידאו עם בעלה המילואימניק בזמן שהוא בנסיעה עם הצוות שלו. אלא שבמהרה מתיישבת ליד המילואימניק פארמדקית. "יוסי, זה לא מתאים לנו", אומרת ה"אישה" בסרטון, "260 לילות אני לבד בבית, הכל עלי, לא מוכנה לפגוע במשפחה שלנו".

"תעזוב הכל ותחזור הביתה"

לא זו בלבד, בסוף הסרטון פונה המילואימניק אל מפקדו, שם הוא מביע את מורת רוחו מכך שהוא נאלץ לשרת עם חיילת: "לא מתאים לי הסיפור הזה של הפארמקידית, מה נסגר? אני מוכן למסור את הנפש עבור עם ישראל - באתי להילחם, לא לשרת אג'נדות מטורללות". הסרטון מגיע לשיא עם המשפט: "אם זה המצב ולא מתחשבים בך, תעזוב הכל ותחזור הביתה".

כאמור, בלחימה הקשה לקחו חלק פעיל מספר רב של נשים. ב-7 באוקטובר, 14 תצפיתניות נפלו תוך ניסיון להגן על יישובי העוטף, וגם לאחר מכן - הנשים היו חלק משמעותי מהקרבות: סא"ל אור בן יהודה, מפקדת גדוד קרקל, הצטרפה לכוח שהדף 15 מחבלים חמושים בקרב במושב יתד, סרן עדן נימרי, קצינה בגדוד רוכב השמיים, ניהלה יחד עם צוותה חילופי אש עם מחבלים עד שנפלה בקרב במוצב נחל עוז. במקביל השתתפו מפקדות ולוחמות מגדוד אריות הירדן בלחימה באזור העוטף, וחיילות מחיל הים נטלו חלק בפעילות מבצעית בתפקידי בקריות שליטה ימית, חובלות ולוחמות בספינות קרב. בנוסף פעל צוות לוחמות מגדוד ברדלס ברצועה, בין היתר במשימות מיוחדות.