משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי הודיעו היום (ה') על מעצרו של קטין תושב הצפון, שלפי החשד נשבע אמונים לארגון דאעש ותכנן לבצע פיגוע. בחקירתו עלה כי מסר שבועת אמונים לארגון הטרור הרצחני, וברשותו נמצאו גם הנחיות מפורטות להכנת חגורת נפץ.
היה מעורב בשיח קיצוני נגד בני דתות אחרות
מהחקירה עלה עוד כי הנער עמד בקשר עם גורמים המזוהים עם הארגון מחוץ לישראל, ובמסגרת זו נקט צעדים מעשיים להכנת עצמו לביצוע פיגוע. בין היתר הביע הזדהות עם פיגועי עבר שבוצעו נגד מדינת ישראל ואף ייחל להשמדתה.
גורמי הביטחון ציינו כי הקטין היה מעורב בשיח קיצוני נגד בני דתות אחרות, בהם נוצרים ומוסלמים שאינם שותפים להשקפת עולמו. לפי ההערכה, מדובר בתהליך הקצנה מתקדם שהעמיק לאורך זמן על רקע הקשרים שיצר עם תומכי הארגון.
לפי גורמי הביטחון, מאז פרוץ המלחמה חלה עלייה ברמת האיום מצד דאעש ותומכיו בשטחי ישראל. במשטרה מסרו כי עם סיום החקירה יוגש כתב אישום נגד הנער על ידי פרקליטות מחוז חיפה, והדגישו כי כלל גופי האכיפה ימשיכו לפעול בנחישות מול כל פעילות המסכנת את ביטחון המדינה.