לאחר שנים בהם משפחה שעלתה ארצה בשנים האחרונות החזיקה מתחם פרטי בחוף צינברי שבכנרת, הבוקר (ד') איגוד ערים כינרת הודיע כי המתחם פונה באופן מסודר, וכעת, הרוחצים במקום יוכלו להשתמש גם בחלק הזה של החוף, שעד כה לא ניתן היה להשתמש בו. הבוקר הגיעו למקום טרקטורים ומשאיות ופינו את המתחם.
-
עוד באותו נושא"החורף שעבר היה השחון ביותר מאז שהתחילו למדוד. כל מה שיבוא השנה יהיה טוב יותר"
29/12/25 17:17
עידן גרינבאום, יו"ר איגוד ערים כינרת, אמר לאחר הפינוי: "אני שמח לבשר לציבור כי פיסת החוף שהופקעה חוזרת לציבור. אני מודה לרמ"י (רשת מקרקעי ישראל) ומשטרת ישראל, על שיתוף הפעולה בהליכי הפינוי, ובכך ששטח חוף בכינרת חוזר לציבור הרחב".
המתחם המפונה בכינרת צילום: דנה בכר איגוד ערים כינרת
הפינוי בחוף צינברי ממגיע לאחר שנים של מציאות בעייתית בה החוף היה חסום בפני הציבור הרחב בעקבות ההשתלטות. מעבר לפתיחת קטע חוף נוסף לרוחצים, באיגוד ערים כנרת טוענים שמדובר באיתות עקרוני שלפיו חופי הכינרת אינם שטח פרטי, וכי גם מקרים שנגררו לאורך זמן יכולים להסתיים בהשבת השטח לציבור.