ריקול מיידי למותג הרכב הפופולרי - מי שלא יתקן לא יעבור טסט

דלק מוטורס הודיעה על ריקול ל-438 כלי רכב מדגמי פורד F250 ו-F350 משנות הייצור 2021–2022. החשש הוא ש"מסיט אוויר לחלון גג עלול להתנתק" במהלך השימוש. אי הגעה למוסך בתוך חצי שנה תגרום לאי חידוש רישיון הרכב

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/12/25 19:16 ד בטבת התשפו | עודכן בתאריך 24/12/25 19:28

ריקול מיידי למותג הרכב הפופולרי - מי שלא יתקן לא יעבור טסט
רכב, אילוסטרציה | , צילום: PV productions,Shutterstock

דלק מוטורס, יבואנית פורד בישראל, פרסמה היום (ד') הודעה על קריאה לתיקון ל-483 כלי רכב מדגמי F250 ו-F350 שיוצרו בין השנים 2021 עד 2022. לפי ההודעה, מקור הקריאה הוא חשש בטיחותי שלפיו חלק קטן מעל חלון הגג שאמור למנוע רעשי רוח, עלול להשתחרר במהלך נסיעה - באופן חלקי או מלא.

מי שלא יתקן, משרד התחבורה לא יחדש את רישיון הרכב

במסגרת הריקול תתבצע בדיקה של תופסי מסיט האוויר, ובמידת הצורך הם יהודקו או יחוזקו בהתאם להנחיות היצרן. משך העבודה מוערך בכשעתיים, והיא תתבצע ללא כל עלות במרכזי השירות המורשים של פורד בישראל. בדלק מוטורס ציינו כי עם הגעת החלפים המשופרים, תישלח הודעה כתובה בדואר ישראל לבעלי הרכבים הרלוונטיים לצורך תיאום הגעה למוסך.

לצד ההיבט הבטיחותי, הובהר כי מי שלא ישלים בפועל את "הקריאה החוזרת" בתוך חצי שנה, ייתקל בהשלכות מנהליות. בהתאם לתקנה 306 לתקנות התעבורה, משרד התחבורה לא יחדש את רישיון הרכב ולא תתאפשר העברת בעלות עד לביצוע התיקון הנדרש.