קנצלר גרמניה פרידריך מרץ הגיע לישראל לביקור רשמי ראשון מאז כניסתו לתפקיד בחודש מאי 2025, ביקור שנערך במסגרת ציון ששים שנות קשרים דיפלומטיים בין המדינות. במהלך יומו הראשון הוא פגש את נשיא המדינה יצחק הרצוג בבית הנשיא בירושלים, שם הדגיש את חשיבות היחסים בין המדינות ואת המשמעות האסטרטגית של הסיוע ההדדי. הרצוג בירך את אורחו וכינה אותו "ידיד אמת של מדינת ישראל".
סיכום על ייצור בטחוני משותף
בסיום הפגישות עם הנשיא ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו עמדו הצדדים על שיתוף פעולה ביטחוני מתרחב, הכולל בין היתר ייצור משותף של מיירטי מערכת החץ, כך פורסם אמש (א') בחדשות 12. מרכיבי ההסכם כוללים גם סיוע פיננסי חיוני עבור ישראל, ולצדו נספח מסווג שלפיו גרמניה תעניק לישראל תמיכה בתחומים מרכזיים שנועדו לשמר את יתרונה הביטחוני.
לאחר מכן נפגש מרץ עם ראש הממשלה נתניהו במשרד ראש הממשלה בירושלים. שני המנהיגים קיימו מסיבת עיתונאים שבה שב הקנצלר על עמדת מדינתו בנוגע לעתיד האזור וקרא ליישום פתרון שתי המדינות, תוך שהבהיר "אסור שלחמאס יהיה תפקיד בעזה". מרץ גם הזכיר את רכישת מערכת חץ 3 בהיקף של מיליארדי דולרים ואת רצונו לרכוש מישראל מערכות נשק נוספות שאינן חלק ממערך ההגנה האווירית.
נתניהו הגיב לדברי מרץ בנוגע להסדר מדיני עתידי והדגיש כי ישראל אינה מקבלת את תפיסת שתי המדינות במתווה שהוצג. לדבריו "אנחנו רואים זאת אחרת. הייתה להם מדינה בעזה והם ניסו להרוס את המדינה היהודית היחידה. אנחנו לא ניצור מדינה שתהיה מחויבת להרס שלה. אנחנו נדאג לביטחוננו מהירדן עד לים. זה יישאר בידיים שלנו נדאג לביטחון שלנו ושל אחרים".