חוק הגיוס יעלה לדיון בועדת חוץ וביטחון כבר ביום שני הקרוב, כך הודיעה היום (שבת) הוועדה באופן רשמי. החוק צפוי לעלות לדיון חרף התנגדות הייעוץ המשפטי לנוסח הנוכחי והערב הודיע יו"ר הועדה חבר הכנסת בועז ביסמוט כי "הרכבת כבר יצאה מהתחנה, והיא לא תעצור עד שהחוק יאושר במליאת הכנסת".
ביסמוט: "ביצעתי מספר שינויים כדי לעמוד באופן מלא בדרישות המשפטיות"
ביסמוט טען בנוסף כי לאורך כל התקופה האחרונה עבד בצמוד לייעוץ המשפטי. "עבדתי בשבועות האחרונים על נוסח חוק הגיוס בשיתוף מלא עם הייעוץ המשפטי של ועדת החוץ והביטחון בראשותי. ביצעתי מספר שינויים כדי לעמוד באופן מלא בדרישות המשפטיות ולמנוע כל סיכון משפטי עתידי. מדובר בחוק אחראי שמייצר איזון בין צורכי צה"ל לבין שמירת עולם התורה, ומחזיר יציבות למדינת ישראל".
בסוף השבוע האחרון פרסם ביסמוט את טיוטת חוק הגיוס. לפי הנוסח החדש אין הכרח לגייס תלמידי ישיבות, שירות אזרחי ייחשב כשירות לגיטימי ולא תיקבע מכסה ללוחמים קרביים. בנוסח החדש נקבעו מעט סנקציות, בעיקר כאלו שמשרתות את העסקנים החרדים. בין הסנקציות: איסור הוצאת רישיון נהיגה, שלילת זכאות למלגת סטודנט, איסור יציאה מהארץ עד גיל פטור ושלילת הזכות להנחות במס.
פורום המילואימניקים הדתי לאומי תקף: "החוק שהונח מוכיח דבר אחד: שום שינוי מהותי לא נעשה, ושוב מנסים למכור לציבור המשרתים אשליה במקום אחריות. זה לא שיפור, זו יריקה בפרצוף של מי שמחזיקים את ביטחון המדינה על הגב".
"גם בנוסח החדש נשארו כל הטריקים והפייקים"
עוד תקפו בפורום הסרוג: "לצערנו, גם בנוסח החדש נשארו כל הטריקים והפייקים: הפיכת השנה הראשונה לשנה וחצי כדי להגדיל כלפי חוץ את יעדי הגיוס, מהלך קוסמטי ולא רלוונטי, ועדות עם נציגות חרדית, שיכולות בכל רגע לרוקן את החוק ולהפוך אותו לאות מתה, אין לוחמים: היעדים אמנם עולים באחוזים, אך מונים גם שירות שאינו צבאי, וכך מנפחים מספרים בלי לתרום לביטחון. הפיקוח בישיבות? לא נמצא כלל בנוסח החוק החדש".
לסיום כתבו המילואימניקים: "אפשר לכתוב איזה מספר שרוצים. בלי מקל מי שכבר שנתיים טוען שהוא מעדיף למות ולא להתגייס לא יגיע. זה חוק שמגן על המשתמטים ולא על המשרתים".
פורום "שותפות לשירות" תקף גם הוא: "כפי שהתרענו לאורך כל הדרך מדובר בחוק בלוף שמסיר את הסנקציות ומרוקן מתוכן את יעדי הגיוס. החוק המוצע לא יגייס אפילו חרדי אחד ומהווה יריקה בפניהם של המשרתים. אנו קוראות לכל חברי הכנסת הציוניים להודיע כי יצביעו נגד החוק".