דיווח דרמטי בפרשת הפצ"רית: היועמ"שית מנעה מהרמטכ"ל להעביר את המידע למשטרה

היועמ"שית בלמה פגישה דחופה שתואמה בין הרמטכ"ל למפקד להב 433 בנושא פרשת הפצ"רית לשעבר, ולקחה את החקירה לידיה | בהרב-מיארה הכחישה את הדברים וטענה: "הכתב קיבל מידע מוטעה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/11/25 17:31 ז בכסלו התשפו | עודכן בתאריך 27/11/25 20:41

דיווח דרמטי בפרשת הפצ"רית: היועמ"שית מנעה מהרמטכ"ל להעביר את המידע למשטרה
דיווח דרמטי בפרשת הפצ"רית | , צילום: אורן בן חקון/פלאש 90

חודש אחרי שפרשת הפצ"רית לשעבר התפוצצה בתקשורת, נחשפה הערב (ה') התערבות חריגה של היועמ"שית במהלך הטיפול הראשוני בפרשה - בהרב מיארה מנעה בפועל את העברת המידע על החשד נגד תומר-ירושלמי מהרמטכ"ל למפקד להב 433 ניצב מני בנימין, כך דיווח אבישי גרינצייג ב-i24news. לפי הדיווח, בלשכת הרמטכ"ל פעלו לתאם פגישה דחופה עם מפקד להב 433, אלא שהיועמ"שית מנעה את קיום הפגישה בטענה כי "אני לוקחת את החקירה הזאת אליי. תבטל את הפגישה עם ראש להב 433". היועצת המשפטית לממשלה הכחישה את הדיווח ואמרה: "הכתב קיבל מידע מוטעה ומטעה והפרסום מטעה את הציבור. בשלב זה, לא ניתן להתייחס מעבר לכך".

היועמ"שית דרשה: "תבטל את הפגישה. הכל צריך לעבור דרכי"

האירועים התחילו ב-16 באוקטובר, כשעוזר הרמטכ"ל פנה למפקד להב ועדכן על "חקירה רגישה ודחופה" שהוא מבקש שינהל. פגישה תואמה ליום ראשון בבוקר, ולדברי גורמים שוחחו בינתיים גם ראש אח"מ בועז בלט ועוזרתו רינת סבן עם לשכת הרמטכ"ל. זמן קצר לפני שהתייצב, התקשרו לבנימין הפגישה בוטלה. מאחורי הקלעים התקבלה הנחיית היועמ"שית: "תבטל את הפגישה. הכל צריך לעבור דרכי". בהמשך, הועברה החקירה מהמשטרה למלמ"ב במהלך שככל הנראה תואם בין בלט ליועמ"שית.

ניסיון היועמ"שית למנוע את העברת המידע מהרמטכ"ל לראש להב 433 נראה כמהלך חריג במיוחד, במיוחד לנוכח ניגוד העניינים החד-משמעי שבו בהרב-מיארה מצויה, כפי שקבעו שלושת שופטי בית המשפט העליון והיועצת המשפטית של משרד המשפטים. נזכיר כי בהרב-מיארה הופקדה על חקירת הפרקליטות הצבאית בנושא הדלפת הסרטון משדה תימן - חקירה שנראית כמזויפת לאחר שהתברר כי הפצ"רית ואנשיה הם אלו שהדליפו את הסרטון.

ראש להב 433 הורחק מתפקידו לפני כשבועיים

נזכיר עוד כי לפני כשבועיים נחשף שראש להב 433 עצמו חשוד בניגוד עניינים בשתי חקירות שונות, שבעקבותיהן יצא לחופשה מתפקידו. על פי גורם בכיר במשטרה, הוא ככל הנראה לא צפוי לשוב אליו. לפי החשד, באחת הפרשות היה בנימין מעורב במינוי קרוב משפחה של אשתו לתפקיד בכיר ביאחב"ל. בפרשה נוספת הוא חשוד שסייע לאיש עסקים המקורב אליו, בפרשה שעדיין לא הותרה לפרסום. בשל החשדות הורחק בנימין מהתפקיד, וכרגע הוא עדיין לא שב אליו.