לא ברזיל ולא גרמניה: זו המדינה שתפתח בקרוב שגרירות בירושלים

במהלך הפגישה של שר החוץ סער ונשיא ארגנטינה מיליי בארמון המקומי נחשף כי הנשיא הפרו ישראלי יחנוך את השגרירות הארגנטינאית בירושלים בחודש אפריל הקרוב. ראש העיר ליאון בירך: "זהו צעד אמיץ וחשוב"

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/11/25 21:46 ה בכסלו התשפו | עודכן בתאריך 25/11/25 22:00

לא ברזיל ולא גרמניה: זו המדינה שתפתח בקרוב שגרירות בירושלים
ארגנטינה, צילום: פלאש 90, Isaaac Harari

שר החוץ גדעון סער ונשיא ארגנטינה חאבייר מיליי נפגשו הערב (ג') בארמון הנשיאות בבואנוס איירס, ושוחחו על שורה של נושאים ובהם ביקורו המתוכנן של מיליי בישראל במהלך 2026, שבו יחנוך את שגרירות ארגנטינה בירושלים. חנוכת השגרירות צפויה להיערך בתקופת האביב. במהלך הפגישה הביע השר סער הערכה עמוקה לתמיכתו העקבית של מיליי בישראל בזירה הבינלאומית ובפורומים בין-לאומיים.

"זהו צעד אמיץ וחשוב שמבטא ידידות עמוקה"

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, בירך הערב את נשיא ארגנטינה על הודעתו ששגרירות ארגנטינה תיפתח בירושלים כבר באביב הקרוב. לדבריו, "זהו צעד אמיץ וחשוב שמבטא ידידות עמוקה ומחויבות ברורה לעיר הבירה של מדינת ישראל. אני מודה לנשיא מיילי בשם תושבי ירושלים על החלטה היסטורית שמחזקת את מעמדה הבינלאומי של ירושלים, ומברך על הידידות החשובה בין עמינו".

כזכור, בחודש יוני נשא נשיא ארגנטינה דברים במליאת הכנסת במהלך ביקורו בישראל, ובהם הודיע כי ארצו מתכננת להעביר את השגרירות לירושלים בשנה הקרובה. בהמשך דבריו אמר: "אחיי ואחיותיי בישראל, ארגנטינה עומדת לצידכם בימים קשים אלו… אנחנו בקרב מוסרי בין טוב לרע - והתחלנו להפסיד ברגע שהפסקנו להיות מסוגלים להפריד בין השניים. זה קרב על העתיד כולו".