המהפך של ChatGPT הושלם: הבאג שהטריף את הישראלים - נעלם סופסוף

מייסד ה-ChatGPT סם אלטמן הודיע שבגרסה החדשה של מערכת הבינה המלאכותית, יהיה אפשר לטפל באחד הבאגים המרכזיים של שלו, הסרת המקף הארוך. בבקשה פשוטה בצ'אט - הטקסט שמתקבל כבר לא משאיר סימנים

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/11/25 11:33 כה בחשון התשפו | עודכן בתאריך 16/11/25 23:59

המהפך של ChatGPT הושלם: הבאג שהטריף את הישראלים - נעלם סופסוף
ChatGPT | , צילום: Primakov,Shutterstock

כל אחד שמשתמש ב-ChatGPT כדי לערוך הודעות ומיילים ודאי שם לב לכך שיש סימנים ברורים שהמערכת טיפלה בכתוב. אחד מהסימנים האלה הוא המקף הארוך שמופיע באמצע משפטים, כשבדרך כלל מקף שנשתמש בו ממקלדת רגילה יהיה מקף קצר. הבאג הזה במערכת היה דרך קלה מאוד לחשוף מי משתמש ב-AI בהודעות שלו ומי מספיק יצירתי לבד, אך כעת כל זה הולך להשתנות.

הסוף למקף הארוך: "הצ'אט הוא סוף-סוף עושה מה שהוא אמור לעשות"

מייסד OpenAI סם אלטמן הודיע ברשת החברתית X כי בגרסה החדשה של ChatGPT 5.1 יהיה אפשר לעקוף את הבאג ולהעלים את המקף הארוך. אלטמן כתב: "ניצחון קטן אך משמח: אם תגיד ל-ChatGPT לא להשתמש במקפים מוארכים בהנחיות המותאמות שלך, הוא סוף-סוף עושה מה שהוא אמור לעשות".

מקף עליון וקו מפריד הם לגמרי תקניים

אך למרות ה"שם הרע" שיצא למקף הארוך, לפי האקדמיה ללשון העברית, הוא תקין לחלוטין. מהאקדמיה נמסר: "לאחרונה יצא למקף העליון ולקו המפריד שם רע, בגלל בינה מלאכותית מסוימת שלא נזכיר את שמה. אנחנו עומדים לצידם של הסימנים, מבקשים להחזיר להם את הכבוד המגיע להם ומזמינים אתכם להשתמש בהם. הם עבריים, הם תקניים, הם משלנו - והם עוזרים לטקסטים להיות מובנים יותר. זו מטרתם".