במעמד רב־משתתפים, נערכה הבוקר (א') תפילת הלל חגיגית בבית הכנסת העתיק בקצרין, לציון שנתיים למלחמה ולחיזוק יישובי הצפון. אל האירוע, שאורגן על ידי המועצה הדתית קצרין בשיתוף איגוד רבני קהילות, הגיעו כאלפיים מתפללים, לצד משפחות שעברו להתגורר בצפון במהלך החודשים האחרונים.
הרב אליהו בתפילה בקצרין צילום: Michael Giladi,Flash90
הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, נשא דברי חיזוק לחיילים ולתושבים שנכחו במקום: "אין יותר מסירות נפש מזה. אנחנו מתפללים על כל חיילי ישראל - ביבשה, באוויר ובים, בצפון ובדרום. זכותם של הצדיקים שנפלו תגן על כולנו".
"יש כאן יישובים שמחכים שיאכלסו אותם"
המתפללים נשאו תפילת "מי שברך" מיוחדת לניצחון במלחמה ולחיזוק נשות הלוחמים והפצועים. בין המשתתפים היה גם חנוך כליל החורש, תושב שתולה זה 40 שנה, שסיפר: "חזרנו לצפון אחרי כמעט שנתיים של גלות. לראות את האבנים האלה מתעוררות לחיים - זה מרגש". הוא קרא לציבור להצטרף: "יש כאן יישובים שמחכים שיאכלסו אותם מחדש. היישובים בצפון משוועים לזוגות צעירים שישחקו ברחובותיהם. זה הזמן לקחת אחריות ולבנות כאן תשתית חזקה".
גיא אדרי, ראש המועצה הדתית קצרין שיזם את האירוע, הדגיש כי מדובר בתנופת בנייה חסרת תקדים: "הגולן וקצרין בתנופה אדירה. משפחות רבות כבר מגיעות ומצטרפות. זה הרגע להצטרף למפעל ההתיישבותי בצפון ולחזק את נחלת חצי שבט המנשה".