הפרשן לענייני ערבים של ערוץ 15 (i24news), צבי יחזקאלי, הביע ביקורת על עסקת טראמפ והזהיר מפני השלכותיה בעזה. "חמאס לא נכנע. חמאס מבחינתו לא הפסיד" אמר יחזקאלי. "חמאס מבחינתו נשאר, לא יתפרק מנשקו ובתוך המעטפת הערבית, כוח בינלאומי, כוח ערבי, חמאס ייכנס חזרה ויהיה ברצועת עזה. רצועת עזה חמאסית ונשארה חמאסית" טען.
חמאס מבחינתו לא הפסיד, עזה נשארה חמאסית. טראמפ לא מבין על מה הוא מדבר כשהוא מדבר על שלום | הפרשנות של צבי יחזקאלי pic.twitter.com/8fMYIrIQ5z
— i24NEWS (@i24NEWS_HE) October 9, 2025
"טראמפ לא מבין על מה הוא מדבר כשהוא מדבר על שלום"
יחזקאלי התייחס גם לשלב השני: "לגבי השלב השני, ישראל צריכה להיות מאוד מאוד חכמה. יש עוד כמה סעיפים שישראל צריכה להתעקש עליהם. צריך להגיד מילה על טראמפ, שהוא דחף להסכם הזה, אבל הוא דחף להסכם זה בעיקר על חשבון ישראל ועל חשבון רצונות של שלום. הוא מדבר על שלום, אבל על איזה שלום מדובר? בשבעה באוקטובר, רצחו ושחטו את נשותנו, וילדינו, וחיילינו וזה אותו דבר מה שקורה ביהודה ושומרון מבחינת האנשים אם הייתה להם את האפשרות ואת היכולת. ביהודה ושומרון היו עושים לנו אותו דבר אם היינו ישנים מספיק".
יחזקאלי הוסיף ותקף אץ טראמפ: "הוא לא מבין על מה הוא מדבר כשהוא מדבר על שלום. אם הוא הולך משם לשלום, אז נכון, הרשות הפלסטינית צודקת שהיא רואה מדינה. היא אומרת הנה עכשיו יש הסכם, נכניס כוחות מצרים, נכניס סיוע, נשקם את רצועת עזה, נחבר בין שני חלקי המולדת, יהודה ושומרון ועזה. הרשות הפלסטינית רואה מדינה, חמאס רואה עמידה במלחמה והמשך שלטונו".