תוכנית 21 הנקודות של טראמפ נחשפה הערב (ב') על ידי הבית הלבן במלואה. התוכנית כוללת את שחרורם של כל החטופים תוך 72 שעות בתמורה לנסיגה הדרגתית של צה"ל ושחרור אלפי מחבלים, זאת לצד התחייבות לא לתקוף בקטאר והקמת ממשלת מעבר זמנית של טכנוקרטים פלסטינים.
תוכנית 21 הנקודות
- בתוך 72 שעות מקבלת העסקה באופן פומבי על ידי ישראל, יוחזרו כל החטופים - חיים ומתים.
- עם החזרת החטופים, תשחרר ישראל 250 מחבלים פלסטינים ביטחוניים שנידונו למאסרי עולם, וכן 1,700 עזתים שנעצרו מאז תחילת המלחמה, לצד העברת גופותיהם של כמה מאות פלסטינים. על כל חטוף ישראלי שמוחזרים שרידיו, תשחרר ישראל את שרידי 15 פלסטינים מעזה שנהרגו.
- לאחר החזרת החטופים, חברי חמאס שיתחייבו לקיום משותף בשלום יקבלו חנינה, בעוד שחברים שיבקשו לעזוב את הרצועה יקבלו מעבר בטוח למדינות קולטות.
- עזה תהיה אזור ללא טרור וללא קיצוניות, ולא תהווה איום על שכנותיה.
- עזה תעבור תהליך שיקום לטובת תושביה.
- עזה תנוהל על ידי ממשלת מעבר זמנית של ועדה פלסטינית טכנוקרטית, לא פוליטית, שתהיה אחראית לספק שירותים יומיומיים לאוכלוסיית הרצועה. הוועדה תפוקח על ידי גוף בינלאומי חדש שיוקם ביוזמת ארה"ב ובשיתוף פעולה עם שותפים ערביים ואירופיים. גוף זה יעמוד תחת הנהגתו של הנשיא דונלד ג' טראמפ, עם חברים וראשי מדינות נוספים שיוכרזו, בהם ראש הממשלה לשעבר טוני בלייר. גוף זה יקבע מסגרת למימון שיקום עזה עד שהרשות הפלסטינית תשלים את תוכנית הרפורמות שלה.
- אם שני הצדדים יקבלו את ההצעה, המלחמה תיפסק באופן מיידי, צה"ל יעצור את כלל פעולותיו וייסוג אל הקו המוסכם. בתקופה זו יופסקו כל הפעולות הצבאיות, כולל הפצצות אוויריות וארטילריות, וקווי החזית יוקפאו עד להתמלאות התנאים לנסיגה מלאה ומדורגת.
- עם השגת ההסכם, תוגבר כניסת הסיוע לרצועה בהיקפים שלא יפחתו מהסטנדרט שנקבע בהסכם החטופים מינואר 2025, שכלל 600 משאיות סיוע ביום, לצד שיקום תשתיות קריטיות והכנסת ציוד לפינוי הריסות. זאת לצד שיקום תשתיות (מים, חשמל, ביוב), שיקום בתי חולים ומאפיות, וכניסת ציוד חיוני לפינוי הריסות ופתיחת דרכים.
- הסיוע יחולק - ללא התערבות מצד כלשהו - על ידי האו"ם והסהר האדום, לצד ארגונים בינלאומיים נוספים שאינם קשורים לישראל או לחמאס. פתיחת מעבר רפיח לשני הכיוונים תיעשה באותו מנגנון שנקבע בהסכם מ-19 בינואר 2025.
- תוקם תוכנית כלכלית לשיקום עזה באמצעות כינוס מומחים בעלי ניסיון בבניית ערי מזרח תיכון מודרניות ובאמצעות בחינת תוכניות קיימות שמטרתן למשוך השקעות וליצור מקומות עבודה. יישקלו הצעות השקעה רבות שגובשו בידי גורמים בינלאומיים, כדי לשלב בין המסגרת הביטחונית והמשטרית לבין ההשקעות, שיובילו ליצירת מקומות עבודה, הזדמנויות ותקווה לעתיד טוב יותר בעזה.
- יוקם אזור כלכלי מיוחד, עם מכסים מופחתים ושיעורי גישה שיוסכמו במו"מ בין המדינות המשתתפות.
- אף אחד לא ייאלץ לעזוב את עזה, אך מי שיבחר לעזוב יורשה לשוב. בנוסף, יושם דגש על עידוד תושבי עזה להישאר ברצועה ויינתן להם סיכוי לבנות בה עתיד טוב יותר.