צעיר בן 20 נפצע קשה בפיגוע בשומרון - מחבל חוסל

עשרה ימים לאחר פיגוע הירי הקשה במעבר אלנבי בגבול ירדן, ישראלי נפצע באורח קשה בפיגוע דריסה צומת ג'ית סמוך ליישוב קדומים בשומרון - המחבל חוסל על ידי כוחות הביטחון. נבדקת האפשרות כי הפצוע נפגע מירי ישראלי

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/09/25 16:12 ו בתשרי התשפו | עודכן בתאריך 28/09/25 21:34

צעיר בן 20 נפצע קשה בפיגוע בשומרון - מחבל חוסל
זירת האירוע | , צילום: תיעוד מבצעי מד"א

צעיר ישראלי נפצע היום (א') באורח קשה בפיגוע דריסה בצומת ג'ית שליד היישוב קדומים בשומרון, המחבל חוסל על ידי כוחות הביטחון. כוחות צה"ל מחטיבת שומרון קפצו למרחב לביצוע סריקות. גורם ביטחוני מסר כי "נבדקת האפשרות שהפצוע נפגע כתוצאה מירי הנטרול של כוח צה"ל במקום לעבר המחבל".

"צעיר בן 20 במצב קשה עם חבלה בראשו"

ממד"א נמסר: "דוברות מד"א: בשעה 16:02 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירקון על פצוע סמוך לצומת ג'ית. מדיווח ראשוני בלבד!!! חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים במקום טיפול רפואי לצעיר כבן 20 במצב קשה עם חבלה בראשו. עדכון בהמשך". לאחר הפיגוע, הפצוע הועבר לבית החולים בילינסון בפתח תקווה. כעת הוא "נמצא בהערכת מצב".

ראש מועצת שומרון יוסי דגן: "מדובר בפיגוע חמור של דריסה וניסיון לתקוף פיזית את החייל הפצוע כשהמחבל נושא עמו סכין. במהלך הקרב עם המחבל נפגע אחד החיילים מירי כוחותינו". דגן ביקש לחזק את החיילים: "אני מבקש לשלוח חיבוק חם ואוהב לכל החיילים והחיילות מכל עם ישראל ומההתיישבות בשומרון, ובפרט ללוחמים הגיבורים שנלחמו כדי למנוע את הפיגוע הנתעב ועשו את הדבר החשוב ביותר: חתרו למגע וחיסלו את המחבל, על אף התוצאות הקשות".