בשידור חי - פעיל השמאל טען: מותר להשתמש באלימות במחאות

עשרות מפגינים נגד הממשלה פרצו לאירוע הרמת כוסית של הליכוד ותקפו את ח"כ אלי דלל. פעיל השמאל רן אדליסט הצדיק את האלימות ברדיו ושרון גל נותר בהלם מול התגובות הקיצוניות

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/09/25 17:06 כח באלול התשפה

בשידור חי - פעיל השמאל טען: מותר להשתמש באלימות במחאות
מחאה באיילון, צילום: Itai Ron,Flash90

עשרות מפגינים נגד הממשלה הפגינו אתמול (שבת) מחוץ לאירוע הרמת כוסית לשנה החדשה של חברי ליכוד בעיר, שבו השתתפו גם חברי כנסת. המחאה התגברה בשלב מסוים, והמפגינים פרצו למבנה והשביתו את האירוע. ח"כ אלי דלל ניסה לעבור דרך הקהל הזועם, אך מסיבה שאינה ברורה הופל לרצפה, בעוד המפגינים צעקו עליו והטיחו בו חפצים ואף זרקו שטרות כסף מזויפים. מאבטחיו סייעו לו לקום וחילצו אותו מהמקום.

התשובה שהותירה את שרון גל בהלם

בתגובה לדברים, התראיין לרדיו גלי ישראל איש השמאל רן אדליסט לתוכניתו של שרון גל, שם הגן על התקיפה: "המדינה הזאת רוויה בדם ובאלימות, להתעסק באיזו קטטה קטנה? כמה מכות, כמה קטטות, מה עושים מזה עניין... לא קרה שום דבר, כל אחד נלחם על הזהות שלו".

גל לא נתן לאמירה הזו לעבור על סדר היום ושאל בהלם: "אתה פשוט תומך באלימות. אתם חבורה מסוכנת ואלימה שלא ממצים איתה את הדין. מותר לנקוט באלימות?" אדליסט השיב: "כן. עכשיו תלוי איזו אלימות". שרון ההמום ניסה להקשות: "אתה יציר כפיה של יועמ"שית שמתנהלת בצורה מופקרת. אתה מגנה את שריפת הרכב של המילואימניק בירושלים?" אדליסט השיב בלי למצמץ: "זה עניין לחברת הביטוח".