כבר לא מובן מאליו: מלטה ואוסטרליה הודיעו אתמול (ג') כי הן לא מתנגדות לכך שישראל תשתתף באירוויזיון שיתקיים במאי 2026 שבווינה, בירת אוסטריה. לטענתם, אין להפוך את האירוע הבינלאומי לאירוע פוליטי ואין להחרים את ישראל בתחרות.
שר התרבות של מלטה אמר בראיון: "אני מאמין שהאירוויזיון הוא מקום לדיאלוג. למרות שאני מבקר באופן חריף את פעולות ממשלת ישראל, אני סבור שיש להשאיר את חלון דיאלוג פתוח תמיד". בנוסף, רשות השידור הציבורית באוסטרליה, SBS פרסמה הצהרה, לפיה היא מתנגדת לקריאות להטיל חרם על ישראל אם תורשה להתחרות.
מדינות נוספות באירופה צפויות לתמוך בישראל
בנוסף, מדינות נוספות שצפויות לתמוך בישראל הן נורווגיה, דנמרק, גרמניה, איטליה, יוון, קפריסין ואזרבייג'ן. לעומת זאת, רשות השידור הספרדית RTVE הודיעה כי תתמוך בהדחת ישראל מהאירוויזיון. בכך היא מצטרפת להולנד, אירלנד וסלובניה, שהודיעו כי ינקטו בפעולות דומות נגד ישראל.