אמש (ב') פורסם סבב המינויים האחרון שכולל את שיבוצם של קצינים בדרגת אלוף משנה. בין השיבוצים שאושרו היו של אל"ם ישי רוזיליו למפקד היחידה הרב מימדית לאחר שהרמטכ"ל לשעבר כוכבי הקפיא את מינויו בעקבות האסון בנחל חילזון, וכן של אל"ם איוב כיוף, לשעבר מפקד יחדת שלדג וכיום מפקד חטמ"ר מנשה, לתפקיד מפקד חטיבת גולני.
הגולנצ'יקים רצו מועמד אחד - הרמטכ"ל רצה אחר
אלא שמאחורי מינויו של איוב - שלכאורה היה אמור להיות דבר שבשגרה, לפיו מח"ט ששובץ לפקד על חטיבה מרחבית מתקדם לאחר מכן למפקד חטיבה סדירה - מסתתרת דרמה קטנה כפי שחשף הפרשן הצבאי יוסי יהושוע. לפי פרסום של יהושוע, קבוצת האלופים במטכ"ל שהשתייכו בעבר לחטיבה החומה - סגן הרמטכ"ל תמיר ידעי, מפקד פיקוד הדרום יניב עשור ומתאם פעולות הממשלה בשטחים רסאן עליאן - התגבשו כדי להציע מועמדות של קצין אחר לתפקיד - מפקד חטיבת שומרון, אל"ם שמעון סיסו.
מה שקרה בסופו של דבר היה שבדיון השיבוצים הסוער שהתקיים, החליט הרמטכ"ל אייל זמיר להפוך את החלטתם של השלושה, ולמנות כאמור את כיוף למפקדה החדש של חטיבת גולני. סיסו, כפי שפורסם, מונה במקום למפקד חטיבת האימונים ביסל"ח.