מאי גולן מאיימת לא להגיע לחקירה: "רק לאחר שישחררו מיד את האנשים שנעצרו"

מאי גולן מגיבה לראשונה לפרשה סביב משרדה וטוענת לרדיפה פוליטית. היא מבטיחה לשקול הופעה לחקירה רק אחרי שחרור מקורביה ומצהירה כי אין כל ראיה נגדה, בזמן שהמשטרה ממשיכה לבדוק חשדות לשימוש פסול בכספי ציבור והעסקה פיקטיבית

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/09/25 15:31 כב באלול התשפה | עודכן בתאריך 15/09/25 15:43

מאי גולן מאיימת לא להגיע לחקירה: "רק לאחר שישחררו מיד את האנשים שנעצרו"
מאי גולן | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90

השרה מאי גולן התייחסה היום (ב') לחקירה הצפויה נגדה ולמעצר מקורביה במסגרת פרשת חשד לקבלת דבר במרמה, שימוש בכספי ציבור לצרכים פרטיים והעסקה פיקטיבית במשרד לשוויון חברתי ולקידום מעמד האישה. לדבריה, היא תשקול אם להתייצב לחקירה שלטענתה היא פוליטית, ורק לאחר שישוחררו האנשים שנעצרו כדי "להלך עליה אימים", כלשונה, ושחטאם היחיד הוא שעבדו לצידה.

"הליך מזוהם שמפעיל לחצים על אנשים תמימים"

גולן הדגישה כי לא תשתף פעולה עם "הליך מזוהם שמפעיל לחצים על אנשים תמימים רק כי הם עובדים עם מאי גולן ה'ביביסטית'". היא טענה שאין כל בסיס לחשדות נגדה, שהם "ברורים כשמש ומגובים במסמכים רבים". לדבריה, הטענה כי קיבלה שוחד הופרכה, והמשטרה עצמה מודה שאין לכך בסיס. היא גם התייחסה לעברה האישי הקשה ותקפה את היועצת המשפטית לממשלה באומרה כי אינה נרתעת מאיומים.

מוקדם יותר הודיעה המשטרה כי יחידת להב 433 עצרה חשוד, עיכבה נוספים וביצעה חיפושים, במסגרת חקירת חשד לקבלת דבר במרמה, שימוש בכספי ציבור, העסקה פיקטיבית והסתרת מקורות מימון. החקירה, שהחלה לפני מספר חודשים, עוסקת לכאורה בשימוש בעמותות ובמערכות ממשלתיות להוצאת כספים שלא כדין.