דובר צה"ל בערבית, אלוף משנה אביחי אדרעי, פרסם הבוקר (ג') הודעת פינוי לכל תושבי העיר עזה, לקראת תחילתו של המבצע הצבאי הגדול בעיר. מדובר בצעד חריג במיוחד, שכן עד כה פרסם אדרעי הודעות פינוי לאזורים מצומצמים בלבד, ואילו כעת הוא קרא לפינוי כללי של העיר. המהלך נועד לזרז את פינוי התושבים דרומה, לעבר המואסי, לאחר שלפי דיווחים שונים הפינוי מתבצע בקצב איטי מהצפוי.
#عاجل إلى جميع سكان مدينة غزة والمتواجدين في كل أحيائها، من المدينة القديمة وتفاح شرقًا وحتى البحر غربًا
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) September 9, 2025
⭕️جيش الدفاع مصمم على حسم حماس وسيعمل في منطقة مدينة غزة بقوة كبيرة، كما عمل في مختلف أنحاء القطاع.
⭕️من أجل سلامتكم، أخلوا فورًا عبر محور الرشيد باتجاه المنطقة الإنسانية في… pic.twitter.com/XiNYwBhPOQ
"כל התושבים בעיר עזה וכלל שכונותיה, התפנו מיד"
"אל כל התושבים והשוהים בעיר עזה וכלל שכונותיה, מהעיר העתיקה ושכונת תופאח במזרח ועד הים במערב: צה"ל נחוש להכריע את חמאס, ויפעל במרחב העיר עזה בעוצמה רבה, כפי שפעל בכל רחבי הרצועה. למען שלומכם, התפנו מיד דרך ציר אלרשיד אל המרחב ההומניטרי במוואסי. הישארות במרחב מסוכנת מאד", כתב אדרעי.
כמו כן, בעקבות דיווחים של עזתים בימים האחרונים כי אנשי ארגון הטרור חמאס מונעים מהם לעזוב את העיר עזה ולהתפנות דרומה, ביקש דובר צה"ל בהודעת הפינוי - באופן חריג במיוחד - מהעזתים לדווח לו על מחסומים שמציב חמאס. בהודעתו נכתב: "כדי לדווח על מחסומים שמציבה חמאס או על ניסיונות למנוע פינוי, ניתן להשתמש במספר: 052-9625830".