האיום החות'י: כלי טייס לא מאויש ששוגר מתימן פגע היום (א') בנמל התעופה הבינלאומי רמון, זמן קצר לאחר שדובר צה"ל עדכן כי יירט שלושה כטב"מים ששוגרו מתימן. מרשות שדות התעופה נמסר כי המרחב האווירי הדרומי מעל רמון נסגר לתנועות מטוסים, ולאחר שעתיים נפתח מחדש. כתוצאה מהפגיעה, גבר כבן 50 נפצע קל מרסיסים בגפיים וטופל על ידי כוחות הרפואה במקום. בנוסף כוחות הרפואה טיפלו גם במספר נפגעי חרדה.
פגיעה ישירה בשדה התעופה הבינלאומי רמון - השמיים נסגרו
נמל התעופה הבינלאומי רמון צילום: משה שי, פלאש 90
דובר צה"ל מסר כי לא הופעלו התרעות באזור לפני הפגיעה, וכי הפיצוץ התרחש באופן פתאומי. האירוע נמצא בבדיקה ותחקיר מתבצע בעניין. מהממצאים הראשוניים עולה כי הכטב"ם שפגע בנמל התעופה רמון לא אותר כלל במערכות הגילוי, ולכן לא ניתן היה להתריע מראש. בצה"ל בודקים כעת את מקור התקלה החמורה.
הפגיעה החריגה מגיע אחרי ניסיונות רבים של החות'ים לנקום את חיסול מנהיגיהם על ידי חיל האוויר במבצע "טיפת מזל" לפני כשבועיים. לפני פגיעת הכטב"ם לא הושמעה אזעקה בשדה התעופה ומצה"ל נמסר שהאירוע מתוחקר. מאז חיסול הבכירים החות'ים על ידי צה"ל נורו 8 טילים בליסטיים ומעל 7 כטב"מים לעבר ישראל.
בכתבה זו נעשה שימוש בתמונות וסרטונים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, הנכם מתבקשים לפנות אלינו עם הצילום המקורי בדוא"ל office@kipa.co.il