חמאס הפיץ סרטון של החטוף גיא גלבוע דלאל ובהמשך המשפחה התירה לפרסום כי גם אלון אהל מופיע סרטון, שבו הם נראהים נוסעים ברכב ומצהירים כי התיעוד צולם ב-28 באוגוסט 2025. הפרסום מתרחש על רקע ציון 700 ימים לטבח הנורא ולתחילת המלחמה. לכל אורך היום צפויות מחאות ברחבי הארץ בקריאה לממשלה לשחרר את החטופים. המשפחה של גיא התירה לפרסום חלקים מתוך הסרטון,. מדובר בתיעוד המצולם הראשון של אלון.
יחזירו את החטופים - או יושמדו
בתגובה לסרטון, שר הביטחון ישראל כ"ץ שלח מסר מאיים לארגון הטרור: "כעת מוסט הבריח משערי הגיהינום בעזה. הודעת פינוי ראשונה נמסרת לבניין טרור רב קומות בעיר עזה בטרם תקיפה. כשהדלת תיפתח היא לא תיסגר ופעילות צה"ל תלך ותגבר - עד שמרצחי ואנסי החמאס יקבלו את תנאי ישראל לסיום המלחמה ובראשם שחרור כל החטופים והתפרקות מנשק - או שיושמדו".
https://youtu.be/FnkOjPZEL5Y
גיא, בן 24 מאלפי מנשה, נסע למסיבת הנובה יחד עם חברו אביתר דוד, שנחטף גם הוא. בהמשך פורסם סרטון בו נראה גיא כפות בעזה. לפני החטיפה תכנן לצאת בעוד חודשיים לטיול הגדול ליפן, ואף החל ללמוד יפנית כהכנה.
אלון, פסנתרן ומוזיקאי מחונן שלמד במגמת מוזיקה, נחטף אף הוא מהמסיבה ברעים, אליה הגיע עם ארבעה חברים בשעה 05:30 בבוקר - רגעים ספורים לפני תחילת מתקפת חמאס. רק חודש קודם לכן שב משהות של חצי שנה במזרח.