בית המשפט העליון הגיב אתמול (ב') בחריפות להחלטת הממשלה שלא להשתתף בהליך בעניין עתירות הדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. בצו שניתן על ידי ההרכב כולו נקבע כי הדיון שתוכנן ליום רביעי מבוטל, והוצא צו על תנאי שמחייב את הממשלה לנמק את עמדתה.

"הרשו לי להתבייש"

בעקבות כך, חברת הכנסת טלי גוטליב פרסמה פוסט חריף ברשתות החברתיות, בו תקפה את הצו - והאשימה דווקא את הממשלה: "הממשלה הפסידה!! והפעם זו לגמרי אשמתה בבחירת אסטרטגייה כה שגויה. הממשלה חשבה שהיא תחרים את בג'ץ וזה ירשים את בג'ץ".

"שבתי והדגשתי את החשיבות של הגעת כל השרים לדיון בבג'ץ, את חשיבות הגשת תגובה קצרה שמדובר ביועמשי'ת חסרת יושר הפועלת ממניעים זרים. במקום זה הפסדנו" תקפה. "בג'ץ הוציא צו על תנאי, נתן לממשלה הזדמנות לבטל את הפיטורים או להגיש נימוקים עד 30.10.25!! הדיון יהיה אולי בנובמבר. קולטים? מיארה נשארה בתפקידה בלי דיון בכלל. הרשו לי להתבייש".