בלתי נתפס: צה"ל החרים כספי טרור ביו"ש בסכום אסטרונומי

במבצע מתואם של מג"ב איו"ש, צה"ל ושב"כ נחשף בית חלפנות ברמאללה ששימש להעברת כספים לחמאס. במבצע נתפסו מזומנים בשווי כ־1.5 מיליון שקלים ונעצרו תשעה חשודים

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/08/25 09:54 ג באלול התשפה

בלתי נתפס: צה"ל החרים כספי טרור ביו"ש בסכום אסטרונומי
הכספים שהוחרמו,, צילום: דוברות המשטרה

אתמול (ג') פשטו לוחמי מג"ב איו"ש וצה"ל, בסיוע שב"כ ובהכוונת מודיעין פיקוד המרכז, על בית עסק לחלפנות בלב רמאללה. המקום שימש על פי החשד צינור להעברת כספים לארגון הטרור חמאס, והמבצע התקיים לאור יום.

סכום בלתי נתפס

במהלך הפעולה נתפסו סכומי כסף גדולים במיוחד, בסך כולל של כ־1,528,832 שקלים. בין המזומנים שנתפסו נמצאו דולרים, יורו, דינרים ירדניים ומטבעות זרים נוספים. הכספים הוחרמו והועברו לטיפול גורמי הביטחון.

במקביל, עצרו הכוחות תשעה חשודים בפעילות טרור. העצורים הועברו יחד עם הממצאים לחקירה באגף החקירות והמודיעין של מג"ב איו"ש. גורמי ביטחון ציינו כי מדובר בהמשך מהלך רחב נגד מערך המימון של הארגונים.

מפקד מג"ב איו"ש, תנ"צ ניסו גואטה, אמר: "מבצע זה, שהוביל לחשיפת למעלה מ־1.5 מיליון ש"ח שיועדו לטרור, הוא חלק ממהלך רחב היקף לפגיעה בנתיבי המימון של ארגוני הטרור. רק לאחרונה הצלחנו, יחד עם יתר כוחות הביטחון, להחרים ברחבי יהודה ושומרון סכומי עתק בהיקף של מיליוני שקלים. נמשיך לפעול במלוא העוצמה ובשיתוף מלא כדי לשמור על ביטחון אזרחי ישראל".