ראש המועצה מהצפון התפוצץ על נתניהו: רק התחלנו לחזור

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי ישראל תיסוג מצפון לבנון אם ממשלת לבנון תפעל נגד חיזבאללה. בעקבות כך, ראשי הרשויות בצפון מזהירים שהכרזה מוקדמת על נסיגה עלולה לערער את תחושת הביטחון והשיקום באזור

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/08/25 12:51 א באלול התשפה

ראש המועצה מהצפון התפוצץ על נתניהו: רק התחלנו לחזור
נתניהו במסיבת העיתונאים לתקשורת הזרה, צילום: חיים צח/ לע״מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר היום (ב') כי אם ממשלת לבנון תנקוט צעדים נגד חיזבאללה, ישראל תחל בנסיגה של כוחותיה מדרום לבנון. כיום פועלים כוחות צה"ל מחמישה מוצבים בשטח הלבנוני שמעבר לגבול.

"עלול לפגוע ביציבות שנבנית כאן"

ההודעה הזו התקבלה בקרירות מצד ראשי הרשויות בצפון, שרק בחודשים האחרונים החלו לחזור לבתיהם. משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות הגיב לדברים ואמר: "זה לא הזמן להכריז על נסיגה או שינוי מדיניות. תושבי קו העימות רק לאחרונה החלו לחזור לבתיהם - ורבים עדיין מתלבטים אם לעשות זאת. הם נמצאים בעיצומו של תהליך שיקום עדין ורגיש. הכרזה מוקדמת על נסיגה מלבנון עלולה לפגוע ביציבות שנבנית כאן בצעדים קטנים ולהחליש את תחושת הביטחון של התושבים".

המכתב שנתניהו שלח מגיע על רקע פעילותם של לבנון שנעשית בימים אלו נגד ארגון הטרור, מאז נכנסה הפסקת האש לתוקף בנובמבר אשתקד. "כעת הזמן שישראל ולבנון יתקדמו ברוח של שיתוף פעולה, תוך התמקדות במטרה המשותפת של פירוק חיזבאללה מנשקו וקידום היציבות והשגשוג של שתי המדינות" כתב נתניהו במכתבו.