שר הביטחון ישראל כ"ץ נפגש אמש (ד') עם רבנים מהציונות הדתית, יחד עם יועצו אל"מ נעם ארבלי, והפרויקטור לעניין נוער הגבעות אביחי תנעמי. הרבנים חיזקו את השר על המשך הלחימה בעזה, וקראו לעשות כל מה שניתן כדי להכריע במערכה. השר מצידו הבהיר כי במהלך ביקורו בפיקוד הדרום הוא הדגיש את המחויבות להשלמת המערכה, ואמר לרבנים כי "העיר עזה תיראה כמו בית חאנון".
הרבנים דרשו הבהרות לגבי גיוס נשים לקרבי
השר הוסיף והדגיש כי פעילות צה"ל תיעשה באופן המקסימלי, במטרה להשיב את כל החטופים ולהגיע להכרעה משמעותית ואסטרטגית שתפגע בארגון הטרור חמאס, והדגיש שנעשים כל המאמצים לשמירה על חיי החטופים המוחזקים בעזה. הרבנים העלו בפגישה את סוגיית שירות הנשים בצה"ל, מתוך מטרה שלא להוריד את רף האימונים והמקצועיות של צה"ל רק כדי לייצר שילוב, ותוך מתן דגש על עדויות רבות שהגיעו אליהם העוסקות באי-קיום פקודת השירות המשותף בזמן המלחמה.
תיעוד מהפגישה צילום: דוברות שר הביטחון
בנוסף, הרבנים הביעו את דאגתם מהמגמה בצה"ל לעודד גיוס בנות דתיות, תוך הפעלת לחץ גם על מי שנרשמו לשירות הלאומי להתייצב למיונים בצבא, בניגוד לפסיקת הרבנות הראשית נגד שירות נשים בצה"ל. הם הדגישו את המסירות בהם תלמידיהם בוחרים לשרת בצה"ל, וקראו לחדד את הנהלים.
כ"ץ אמר שייכנס דיון בעניין ה"שירות המשותף"
בתגובה, השר הודיע כי הוא יכנס דיון עם גורמי המקצוע בנוגע לפקודת ונהלי השירות. בנוסף, הוא הדגיש את המחויבות לציבור הדתי לאומי שלוקח חלק משמעותי בצה"ל. הפגישה עסקה גם במקרי הירי לעבר נערי גבעות, כאשר הרבנים הדגישו כי צריכה להיות הנחיה גורפת לאיסור שימוש בנשק לעבר יהודים.בין הרבנים שהשתתפו: הרב איתן איזמן, הרב אליקים לבנון והרב שמואל אליהו, ומרבני בנימין הרב עזריה אריאל, הרב יאיר פרנק, הרב ינון קליין והרב אריאל בראלי.