עמית סגל: ייתכן והרגע הזה יוביל לנקודת מפנה בליכוד

לאחר שרבים משרי הליכוד והקואליציה תקפו את טלי גוטליב על הקריאות המגונות שלה לעבר מאבטח בית המשפט, הפרשן הפוליטי של חדשות 12 תוהה אם האירוע הקיצוני יוביל לשינוי בהתנהלות חלק מחברי המפלגה. "אולי עכשיו יישבר מחסום הפחד"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/08/25 19:03 כה באב התשפה

עמית סגל: ייתכן והרגע הזה יוביל לנקודת מפנה בליכוד
עמית סגל וטלי גוטליב, צילום: פלאש 90 CANVA

ההתנהגות המחפירה היום (ג') של ח"כ טלי גוטליב גררה ביקורת קשה מכל מפלגות הקואליציה. העיתונאי הוותיק של חדשות 12, עמית סגל, תהה האם גוטליב הצליחה במעשיה להציב מראה מול התנהלותם של חלק מחברי הליכוד המתמודדים בפריימריז. המתקפה על גוטליב מגיעה ימים ספורים בלבד לאחר שבסקר חדש כבשה חברת הכנסת השנויה במחלוקת את צמרת המפלגה וקיבלה את המקום השלישי ברשימה.

"אולי עכשיו יישבר מחסום הפחד והפופוליזם מההתנהלות שמניחה שהכול מותר וכל פרובוקציה טובה לפריימריז"

סגל הדגיש את ריבוי הפרובוקציות של הח"כית, שנראות אולי חיוביות בעיני הבוחר המרגיש שנלחמים בשבילו, אך האותנטיות שלהן מוטלת בספק. "אולי עכשיו יישבר מחסום הפחד והפופוליזם מההתנהלות שמניחה שהכול מותר וכל פרובוקציה טובה לפריימריז", אמר סגל. הפרשן הבכיר אף שיתף ברשתות החברתיות תמונה שבה נראית גוטליב נפגשת עם ח"כ ערבי, וזאת למרות התבטאויותיה החריפות נגד ח"כים אחרים המנהלים שיח עם חברי הכנסת הערבים.

בין המבקרים החריפים של גוטליב היה שר המשפטים יריב לוין, שאמר: "זו לא דרכנו. הזדעזעתי מההתנהלות המבישה של ח"כ טלי גוטליב כלפי המאבטחים בבית המשפט, ואני מגנה אותה בכל תוקף". לוין הוסיף: "השוואת המאבטחים, שרובם המוחלט יוצאי יחידות קרביות, ליודנראט וכינויים כ'בהמה' - לא רק שאינה תורמת למאבק, אלא מהווה חרפה גדולה, זילות השואה וההפך הגמור מהמסר שחבר כנסת צריך להעביר לציבור".